Microsoft CFO Peter Klein laat weten dat er binnenkort dan toch kleinere Windows 8-tablets op de markt zullen verschijnen.


Het gerucht gaat al een tijdje de ronde dat Microsoft overweegt om Windows 8 naar tablets met een kleiner 7 of 8 inch-schem te brengen.

CFO Peter Klein zei tijdens een conference call naar aanleiding van Microsofts kwartaalresultaten dat het bedrijf samenwerkt met partners om een “nieuw gamma kleine aanraaktoestellen die draaien op Windows” te produceren. De nieuwe toestellen zouden in de komende maanden op de markt moeten verschijnen.


[related_article id=”161452″]

Klein gaf niets prijs over een eventueel kleiner toestel van Microsoft zelf. Maar aangezien het bedrijf recent de tabletmarkt heeft betreden met haar eigen Surface-toestellen, is het zeker niet uitgesloten dat deze reeks binnenkort wordt uitgebreid met een kleiner exemplaar.

Vorige week meldde The Wall Street Journal al dat Microsoft zou werken aan een tablet van 7 inch. Zo’n kleinere tablet behoorde oorspronkelijk niet tot de strategie van het bedrijf, maar vermoedelijk is stilaan het besef gegroeid dat ze een toestel nodig hebben om op te boksen tegen Googles Nexus 7 en de iPad mini van Apple.

De geruchten rond kleinere Windows 8-tablets begonnen vorige maand al de kop op te steken, toen Microsoft bekend maakte dat ze de minimale resolutie voor een Windows 8-toestel versoepelde. Die minimale resolutie bedroeg oorspronkelijk 1.366×768 en werd nu verlaagd tot 1.024×768.

Klein maakte tijdens de conference call ook bekend dat hij Microsoft zou verlaten op het einde van het volgende kwartaal. Klein werkt al elf jaar bij Microsoft, waarvan de laatste vier jaar als CFO.