Nieuws

Alle vensters in één oogopslag

Alle vensters in één oogopslag

Mac-gebruikers weten al langer de functie Mission Control te appreciëren. Die geeft je na een eenvoudige vingerbeweging een mooi overzicht van het ganse bureaublad inclusief alle open vensters. Met Mission Control / Expose Clone W7 is iets gelijkaardigs nu ook onder Windows mogelijk.

Het programmaatje behoeft niet eens een installatie. Het volstaat op het uitgepakte exe-bestand te dubbelklikken. Zodra je dat doet, krijg je ietwat verkleind het bureaublad te zien, met daarop alle geopende vensters – ook als die gemaximaliseerd waren. Mission Control tracht vensters van programma’s die min of meer gerelateerd zijn (zoals MS Excel en MS Word of IE en Firefox) bij elkaar te zetten, wat het nog iets overzichtelijker maakt.

[download_file]

Ga je met de muisaanwijzer over zo’n venster, dan kleurt de rand blauw. Klik je zo’n venster met de rechtermuisknop aan, dan krijg je een voorbeeld van het venster in de originele grootte te zien. Nogmaals een klik op de rechtermuisknop en het vensteroverzicht keert terug. Klik je zo’n venster echter met de linkermuisknop aan, dan kan je er meteen aan verder werken en verdwijnt het vensteroverzicht. Met de (standaard) toetscombinatie Ctrl+Tab kan je dat overzicht echter op elk moment weer oproepen (en ook weer doen verdwijnen).

Wil je dat dit programma standaard mee met Windows opstart, plaats dan een snelkoppeling in de programmagroep Opstarten. Handig om weten: voor een gelijkaardige tool die ook met Windows 8 compatibel is, kan je terecht op http://www.emceesoftware.net/ (14 dagen gratis proef, daarna circa € 5,60).

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business