Nieuws

Wat we van de nieuwe Xbox kunnen verwachten

In de aanloop naar de lancering van de nieuwe Xbox op 21 mei, steken ook de geruchten rond Microsofts nieuwe spelconsole weer de kop op.

Microsoft zal op 21 mei haar nieuwe generatie spelconsole voorstellen. Over de nieuwe Xbox – die nu nog bekend staat onder codenaam Durango – is officieel nog niets bekend, maar dat houdt de geruchtenmolen natuurlijk niet tegen.

Forbes meldt nu dat de nieuwe console wel eens Xbox Infinity kan gaan heten, met de tagline “Oneindig entertainment. Oneindige mogelijkheden.”. Een afbeelding met het nieuwe logo en onderschrift deed de ronde op Twitter en Reddit en werd bestempeld als een “officieel lek”.

[related_article id=”161452″]

Microsoft hoopt van de Xbox het centrale mediasysteem in de woonkamer te maken. Het toestel moet het begrip spelconsole overschrijden en een aanbieder worden van al je entertainment.

In die context lijken de naam Xbox Infinity en bijhorende tagline erg toepasselijk. Maar het blijft koffiedik kijken, want Forbes kreeg ook een tweede “officieel lek” toegestuurd met een heel ander logo en geen vermelding van de naam Infinity.

Het zal de gemiddelde gamer waarschijnlijk worst wezen hoe die nieuwe console precies zal gaan heten. Veel interessanter is de hardware en waar de nieuwe Xbox toe in staat zal zijn.

In januari kregen we dankzij een lek op vgleaks.com al een goed idee van hoe de console er langs de binnenkant zal uitzien. Diezelfde specificaties doen nog steeds de ronde en lijken geloofwaardig, maar het blijft wachten tot de officiële aankondiging.

Ondertussen kwam Forbes ook wat meer nieuws over de nieuwe controller aan de weet. Volgens bronnen bij Microsoft zou die niet veel afwijken van de controller van de Xbox 360, op één belangrijke upgrade na. De controller zal over een touchpad beschikken, net zoals dat het geval is bij de nieuwe controller van Sony’s PlayStation 4. Dat touchpad zal bovendien klikbaar zijn, zodat het kan dienen als vervanger voor de huidige pijltjestoetsen.

Nog belangrijker dan de naam en hardware is de vraag of de nieuwe Xbox tijdens het spelen altijd online zal moeten zijn of niet. Microsoft zou online activatie en identificatie aan Xbox-spellen willen toevoegen om de (ruil)handel in tweedehandsspellen tegen te gaan.

Die maatregel stoot echter op erg veel kritiek bij gamers en zou dus een belangrijke rol kunnen spelen in de beslissing om de Xbox links te laten liggen en voor de PlayStation 4 te kiezen. Het is dus afwachten of Microsoft hiermee zal doorzetten.

De verwachte verkoopprijs van de nieuwe Xbox is 499 dollar, maar Microsoft zou ook een gesubsidieerd model aan 299 dollar gaan aanbieden. Daar moet je dan wel een tweejarig contract voor Xbox LIVE Gold bijnemen. Het verwachte prijskaartje daarvan is 10 dollar per maand. Microsoft experimenteert nu al met dit model met de huidige Xbox 360.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business