Facebook Messenger laat je gratis mobiel bellen over internet

Een recente update van de Facebook Messenger-app maakt het mogelijk om gratis over het internet te bellen met je Facebookvrienden.

Facebook heeft het in een recente update van haar Messenger-app mogelijk gemaakt om gratis over het internet te bellen met je Facebookvrienden.

De functionaliteit is al een tijdje terug te vinden in de Canadese en Amerikaanse app en wordt sindsdien geleidelijk aan uitgerold in andere landen. Vanaf nu kan je dus ook in België en Nederland VoIP-bellen met de applicatie.

Al moet je wel even zoeken naar de functie, want die zit goed verstopt. Wanneer je een gesprek start met één van je Facebookvrienden, druk je bovenaan in de blauwe balk op de ‘i’ voor meer informatie. Daar kan je vervolgens kiezen voor ‘Bel gratis’.

[related_article id=”161563″]

Iemand bellen gaat enkel via Facebook Messenger, maar een gesprek ontvangen kan ook via de gewone Facebook-app. De enige vereiste is dat zowel jij als je vriend(in) over een werkende internetverbinding beschikt.

Zowel de Android- als iOS-versie van de applicatie hebben de nieuwe functionaliteit aan boord. Staat de app nog niet op je toestel, dan kan je die gratis downloaden in respectievelijk de Play Store of de App Store.

Terwijl diensten als WhatsApp – en eigenlijk ook Facebook Messenger – de sms steeds meer onder druk zetten, vormen VoIP-diensten een geduchte concurrent voor mobiele telefonie. De operatoren lijken dat maar al te goed te beseffen. Zowel Telenet als Mobistar hebben recent nog hun eigen alternatief voor telefonie over het internet gelanceerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business