Nieuws

Voormalig Apple-medewerker leidt nieuwe divisie Intel

De geruchtenmolen draait op volle toeren. Welke belangrijke lancering of herstructurering zal de gloednieuwe CEO van Intel als eerste aankondigen?

Microsoft is met haar Xbox One wellicht het gespreksonderwerp van de dag maar volgens de laatste geruchten gaat trouwe partner Intel weldra ook een eigen toestel op de markt brengen.

Reuters vermeldde gisteren dat Brian Krzanich, de nieuwe Intel-topman, aan zijn eigen gloednieuwe consumentenelektronica werkt. Krzanich vervangt sinds deze maand Paul Otellini als CEO.

[related_article id=”152275″]

AllThingsD publiceerde gisteren ook nog dat Mike Bell, general manager van de Intel Mobile and Communications Group, een nieuwe afdeling gaat leiden. Bell was vroeger nog werkzaam voor onder andere Apple en Palm.

De mobiele strategieën van Intel verliepen de laatste tijd ietwat stroef maar komen nu in een stroomversnelling. Er zijn onder andere plannen voor goedkopere ultrabooks. Daarnaast werkt de chipfabrikant ook aan een energiezuinige Silvermont System-on-a Chip architecture.

De herstructurering en de nieuwe divisie die Bell zal gaan leiden, lijken de eerste strategische stappen onder leiding van Krzanich te zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business