Google moet meer toegevingen doen in Europese antitrustzaak

Google staat op het punt een Europese antitrustzaak af te ronden, maar tegenstanders vinden dat de tegemoetkomingen die nu op tafel liggen nog niet volstaan.

Google kijkt mogelijk aan tegen verdere tegemoetkomingen in de Europese antitrustzaak die momenteel loopt tegen de zoekgigant.

 

Eind 2010 kwam Google in een Europese rechtzaak terecht, nadat tegenstanders en concurrenten de zoekgigant beschuldigden van inbreuk op de Europese antitrustwet, door misbruik te maken van haar dominante positie op de zoekmarkt.

[related_article id=”158901″]

Google werd officieel aangeklaagd en legde zelf een schikkingsvoorstel op tafel om aan de zware Europese boetes te kunnen ontsnappen. De zoekgigant belooft onder meer om haar eigen diensten te labelen in de zoekresultaten, zodat duidelijk is wanneer het bedrijf naar zichzelf linkt.

Maar de tegemoetkomingen in het voorstel blijken niet voldoende, want de aanklagers kloppen opnieuw aan bij Europa. Volgens Reuters waarschuwt Europees commissaris voor concurrentie Joaquin Almunia nu dat Google opnieuw achter de tekentafel zal moeten kruipen om een nieuw voorstel voor te leggen.

De schikking kan nog steeds doorgaan, maar dan moet er een akkoord gevonden worden over de tegemoetkomingen. Komt er geen akkoord, dan kan Google nog steeds een boete worden opgelegd die tot tien procent van haar jaarlijkse inkomen bedraagt. In het geval van Google kan die som oplopen tot 2,9 miljard dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business