Nieuws

EU maakt einde aan roamingkosten tegen 2014

Vanaf volgend jaar zal je binnen de Europese Unie in het buitenland mobiel kunnen bellen, sms'en en surfen zonder extra kosten.

De Europese Unie wil in 2014 een einde maken aan de roamingkosten voor mobiel bellen, sms’en en surfen in het buitenland. Dat meldt de Britse krant The Telegraph.

De maatregel maakt deel uit van een groter plan dat momenteel op tafel ligt om een eengemaakte Europese telecommarkt te creëren. Dinsdag werd door de Europese Commissie in Brussel gestemd om dat plan nog voor de Europese verkiezingen van juli 2014 af te ronden.

[related_article id=”161563″]

Volgens Europa zou het einde van de roamingkosten een verlies in omzet van ongeveer 2 procent betekenen voor de operatoren. De verwachting is echter dat dat verlies zal worden goedgemaakt doordat mensen hun mobiele telefoon meer in het buitenland zullen gebruiken.

De hervormingen hebben tot doel om de Europese telecommarkt te consolideren. Momenteel zijn er meer dan 100 operatoren actief in Europa. In de Verenigde Staten zijn dat er maar vier. Volgens Europa staat die fragmentatie technologische ontwikkelingen en investeringen in de weg.

Maar het voorstel om de roamingkosten af te schaffen valt niet meteen in goede aarde bij de telecombedrijven. Daarom probeert het plan hen tegemoet te komen met maatregelen om het opereren over de grenzen heen te vereenvoudigen, zodat de operatoren hun markt kunnen uitbreiden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business