Nieuws

Microsoft stunt met Surface RT-tablets voor Benelux-scholen

Microsoft gaat de Surface RT tijdens de zomermaanden voor de helft van de prijs verkopen aan scholen en universiteiten, zo blijkt uit een gelekte advertentiecampagne.

ZDNet-collega Mary Jo Foley kwam maandag de zomeraanbieding op het spoor, waarmee onderwijsinstellingen tussen 24 juni en 31 augustus voor een relatief zacht prijsje een Surface RT-tablet kunnen kopen. Het gaat hier om de uitvoering van de Microsoft-tablet met ARM-processor en lightversie van Windows 8 (Windows RT). Daar zit overigens wel een gratis versie van Office Home & Student RT bij.

Uit een brochure, getiteld ‘Microsoft Surface for education limited time offer’ valt af te leiden dat leerlingen en leraren in die periode voor 199 dollar een Surface RT met 32 GB opslagruimte kunnen kopen. Daar zit het toetsenbord nog niet bij: voor 249 dollar heb je een Touch-keyboardcover en voor 289 dollar krijg je een Surface RT met de iets dikkere Type-toetsenbordcover.

De onderneming uit Redmond is van plan om de speciale aanbieding te laten gelden voor liefst 25 landen, waaronder België, Nederland en Luxemburg. Microsoft heeft de aanbiedingssite inmiddels weer (tijdelijk) offline gehaald, maar bevestigt het bestaan. We gaan ervan uit dat dollarprijzen worden omgezet naar europrijzen.

[related_article id=”161452″]

Volgens Foley is er geen beperking op het aantal bestelde toestellen en raadt Microsoft om snel te zijn met de order ‘zolang de voorraad strekt.’

Het is trouwens niet de eerste keer dat de producent zijn Surface-tablets in de aanbieding gooit. Tijdens de TechEd-conferentie in New Orleans verkocht het zowel de Surface RT als de Surface Pro voor een fractie van de prijs aan de deelnemers.  

In de voorwaarden trekt Microsoft ook een vergelijking tussen Windows RT enerzijds en iOS en Android anderzijds. Nu scholen steeds vaker overwegen om een tablet uit te delen in de klas, wordt het een aantrekkelijke markt voor hardwareproducenten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business