Nieuws

Deel nu ook korte videofragmenten op Instagram

Instagram heeft een grondige update gekregen. Hierdoor is het mogelijk om ook korte videofragmenten te delen. Het ziet er naar uit dat eigenaar Facebook hiermee wil concurreren met Vine.

Het is voortaan mogelijk om ook videofragmenten te delen via Instagram. Dat hebben Facebook-topman Mark Zuckerberg en Instagram CEO Kevin Systrom gisteren bekendgemaakt tijdens een persconferentie. “Instagram is gemaakt om speciale momenten vast te leggen en ze te delen met de rest van de wereld”, zegt Systrom. Daar hoort nu dus ook video bij. “Het enige wat er wijzigt is dat de beelden nu ook kunnen bewegen.”

In principe verandert er niet veel aan Instagram. De videofunctie wordt toegevoegd, voor de rest blijft alles identiek. Je kunt videofragmenten maken van maximaal 15 seconden en daarna kun je één van de 13 gloednieuwe beschikbare filters kiezen. Een videofragment uploaden is al even eenvoudig als het uploaden van een foto.

[related_article id=”160734″]

Instagram is een groot succes. Tot nu toe deelden Instagram-gebruikers al meer dan 16 miljard foto’s. Bovendien zijn er één miljard likes per dag. “Zo’n 130 miljoen mensen gebruiken Instagram dagelijks”, voegt Systrom toe.

Het ziet er naar uit dat Facebook met deze toevoeging wil concurreren met Twitter. Deze microblog lanceerde onlangs Vine, een soortgelijke app om korte videofragmenten van maximaal 6 seconden te maken.

De videofunctie in Instagram is nu beschikbaar voor iOS en Android. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business