Nieuws

Vine komt ook naar Windows Phone

Meestal volgen de Windows Phone-versies van apps véél later dan de Android- en iOS-apps. Breekt Twitter met dit stiefmoederlijk gedrag? De videodienst Vine zou weldra naar Windows Phone komen en dat is stukken sneller dan verwacht.

Vine, de videodienst van Twitter waarmee je korte clips van maximaal 6 seconden kunt maken, komt weldra ook naar Windows Phone 8. Dat stond te lezen in een persbericht van Nokia over de lancering van de Lumia 1020 en werd bevestigd door een woordvoerder van Twitter.

Alhoewel de meeste Windows Phone-apps pas veel later komen dan de versies voor Android- en iOS, ziet het er dus naar uit dat Twitter Windows Phone-gebruikers niet lang wil laten wachten op Vine. Over een eventuele lanceringsdatum werd geen woord gerept.

[related_article id=”160734″]

Wellicht komt alles in een stroomversnelling omdat Instagram, de grootste concurrent van Vine, niet beschikbaar is voor Windows Phone. De foto-app van Facebook rolde vorige maand een update uit waardoor het mogelijk is om videoclips van hooguit 15 seconden te maken.

Vine heeft ondertussen meer dan 13 miljoen geregistreerde gebruikers op iOS. Over het aantal Android-gebruikers zijn er geen cijfers bekend.

De Android-versie van Vine kreeg deze week een belangrijke update. Er is nu bijvoorbeeld een widget voor je startscherm beschikbaar waarmee je onmiddellijk een opname kunt starten. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business