Nieuws

Microsoft maakt Surface RT 150 euro goedkoper

In een poging om de verkoop te stimuleren, verlaagt Microsoft de prijs van haar Surface RT-tablet met 150 euro.

Microsoft voert een prijsverlaging door voor haar Surface RT-tablet. Zowel de prijs van de 32GB- als de 64GB-versie wordt met 150 euro verlaagd.

De Surface RT is een hybride combinatie van tablet en laptop, en draait op Windows RT. Dat is de afgeslankte versie van Windows 8 voor toestellen met een ARM-architectuur. Een uitgebreide review van het toestel kan je hier nalezen.

[related_article id=”161452″]

De 32GB Surface RT kost vanaf vandaag nog 329 euro in plaats van 479 euro. Voor de versie met 64GB betaal je voortaan 429 euro in plaats van 579 euro. Voor een Touch of Type Cover betaal je respectievelijk 100 of 130 euro extra.

Eerder ging Microsoft ook al van start met een speciale aanbieding voor scholen en universiteiten om de Surface RT-tablet aan een spotprijs van 191 euro aan te schaffen. Microsoft onderzoekt momenteel wel nog in samenspraak met studenten- en lerarenorganisaties hoe het de bestelprocedure hiervoor kan vereenvoudigen.

Microsoft weigert zelf een getal te plakken op het aantal toestellen dat reeds werd verkocht, maar volgens enkele Microsoft-watchers heeft het bedrijf het succes van de tablet overschat en voert het daarom een prijsverlaging door in een poging om het overschot aan stock toch verkocht te krijgen.

Vorige week maakte Microsofts Chief Operating Officer Kevin Turner bekend dat in het fiscale jaar 2014 (dat loopt van 1 juli 2013 tot 30 juni 2014) een nieuwe versie van de Surface RT en Surface Pro zal verschijnen. Bovendien zou het bedrijf werken aan een 8 inch-versie van de tablet, die nog dit kalenderjaar kan verschijnen.

Surface-eigenaars zullen hun toestel ook gratis kunnen updaten naar Windows 8.1, wanneer Microsoft deze versie later dit jaar voor het publiek beschikbaar maakt. Windows 8.1 belooft onder meer een verbeterde werking van de Surface in portretmodus, een nieuwe Start-knop en andere prestatie- en gebruiksverbeteringen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business