Nieuws

Breng orde in je vensters!

Zelfs de doorsnee thuisgebruiker heeft tegenwoordig minstens één knoert van een scherm aan zijn desktop-pc hangen. Als het even kan, liefst zelfs twee. Indrukwekkend en leuk, maar niet altijd even handig om snel het venster van die ene opgestarte applicatie terug te vinden. Met Expi Desktop Manager breng je weer orde op zaken.

Het opzet van Expi Desktop Manager, een project van Belgische origine, is even eenvoudig als efficiënt. De tool op zich is eigenlijk weinig meer dan een leeg venster waarin je verschillende schermlay-outs kan vastleggen.  Dat doe je via Edit, Create Multiple Zones.

[download_file]

Handig is dat de maker van de tool je al uit een reeks kant-en-klare sjablonen laat kiezen, maar dat is geenszins een verplichting. Je kan net zo goed zelf instellen in hoeveel zones je een of meer van de schermen wil opdelen: het volstaat aan te geven in hoeveel delen je zo’n display wil opsplitsen, zowel horizontaal als verticaal. Je geeft ook elke zone een naam mee en koppelt er een sneltoetscombinatie aan vast.

[related_article id=”160534″]

Op deze manier kan je trouwens verschillende lay-outs ontwerpen, elk met een eigen zone-indeling.  Wil je nu een open venster snel naar een specifieke zone krijgen, dan hoef je maar de bijhorende toetscombinatie in te drukken. Dat blijkt in de praktijk bijvoorbeeld goed bruikbaar te zijn als je met een laptop werkt waar je op sommige momenten een tweede, extern scherm aan hangt. Even een andere lay-out selecteren (waarin je met dat tweede venster rekening hebt gehouden) en klaar. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business