Nieuws

Microsoft ontkent dat het versleutelde informatie doorspeelt aan NSA

Microsoft ontkent de aantijgingen dat het beveiligide en versleutelde boodschappen zou doorspelen aan de NSA of andere Amerikaanse overheidsdiensten.

 

Microsoft ontkent dat het de Amerikaanse overheid zou helpen in het omzeilen van de versleuteling van gebruikersgegevens van diensten als Outlook en Skype.

The Guardian kwam vorige week met dat bericht naar buiten en baseerde zich daarvoor op een document dat klokkenluider Edward Snowden heeft vrijgegeven. Volgens Snowden nemen verschillende technologiebedrijven deel aan spionageprogramma PRISM en spelen ze gegevens door naar de geheime diensten.

[related_article id=”161452″]

In een blogpost probeert het bedrijf zo open mogelijk te communiceren over deze beschuldigingen. Net als andere bedrijven is Microsoft verplicht om overheden bepaalde accountgegevens te verschaffen, wanneer een geldig bevelschrif kan worden voorgelegd.

“We geven geen enkele overheid rechtstreeks toegang tot gegevens van gebruikers,” zegt Brad Smith, juridisch directeur bij Microsoft. “Overheden moeten altijd de wettelijke procedures volgen wanneer ze bepaalde accountgegevens willen verkrijgen.”

Smith benadrukt dat Microsoft alleen reageert op verzoeken voor informatie over specifieke geïdentificeerde accounts en gegevens niet zomaar blindelings vrijgeeft. Hij merkt ook op dat elk verzoek voor gegevens van bedrijven wordt doorgestuurd naar het bedrijf in kwestie.

Verder laat hij weten dat Microsoft all op 19 juni toestemming aan de Amerikaanse overheid heeft gevraagd om concreet te mogen meedelen hoeveel informatieverzoeken de geheime diensten bij het bedrijf indienen. Die vraag werd tot op vandaag nog niet ingewilligd.

Microsoft heeft nu aan de Amerikaanse minister van Justitie gevraagd om actie te ondernemen, zodat het bedrijf toch nog de mogelijkheid krijgt om meer duidelijkheid te scheppen over hoe het met gebruikersgegevens en informatieverzoeken van de geheime diensten omgaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business