Nieuws

SysAdminDay 2013: Wees lief tegen je systeembeheerder

Elke mogelijke groep heeft wel zijn eigen themadag. Vrijdag 26 juli is het de beurt aan de ondergewaardeerde whizzkid van het bedrijf: de systeembeheerder.

De mannen die de bedrijfsserver draaiende houden. De mannen die te hulp schieten als een lelijke BSOD het werken onmogelijk maakt. De mannen die worstelen met BYOD, koppige firewalls en falende internetverbindingen. De IT’er op de achtergrond, die pas in het vizier komt als er ergens een kink in de kabel is: de systeembeheerder. Vandaag is het jouw dag.

“Laten we wel wezen”, valt op de SysAdminDay-pagina te lezen. “364 dagen per jaar krijgt de systeembeheerder geen enkel respect. Dit is de dag dat alle medesysteembeheerders over de hele wereld zullen worden overladen met dure sportauto’s en grote bergen contant geld als waardering voor hun toegewijde werk."


Bron:Wikipedia

Voor de mensen die het niet wisten: het is alweer de veertiende keer dat deze System Administrator Appreciation Day wordt gevierd. De dag werd ooit in het leven geroepen door Ted Kekatos, een systeembeheerder die een speelse variant wilde maken van Secretaressedag. Hij koos de laatste vrijdag van juli, omdat dit hem de ideale dag leek voor een bedrijfsfeestje.

In een interview met Spiceworks zegt Kekatos dat SysAdminDay sinds zijn oprichting een behoorlijke vlucht heeft genomen. Zo is de dag erg populair is in Rusland, waar in verschillende steden speciale themaweekenden worden georganiseerd. Verschillende techsites houden daarnaast wedstrijden

Als je wilt, laat dan een bedankje achter op de Facebook-pagina van System Administrator Appreciation Day of stap het IT-hok in voor een schouderklopje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business