Nieuws

Facebook zet je nieuwsoverzicht op ontgrendelscherm van Android

Ken je Facebook Home nog? De app om van je Android een Facebook-telefoon te maken, sloeg niet echt aan, dus probeert het sociale netwerk het nu langs een andere weg.

Home is niet meteen Facebooks meest geslaagde experiment. De app wikkelt een eigen softwareschil om Android heen, zodat je toestel als het ware in een Facebook-telefoon transformeert – met Chat Heads, Cover Feed en een eigen app-launcher.

Maar een echt succes is Facebook Home niet geworden. Een maand na de lancering werden nog maar 1 miljoen downloads genoteerd en het merendeel van de beoordelingen in de Play Store is allesbehalve positief, waardoor de app momenteel maar een score van 2,4 op 5 krijgt.

[related_article id=”161563″]

Het meest in het oog springende aspect van Home, de Cover Feed, is sinds deze week ook beschikbaar voor gebruikers van de gewone Facebook-app op Android. Facebook wil hiermee de functie voor een grote publiek toegankelijk maken, los van Home.

Cover Feed zet je Facebook-nieuwsoverzicht op het ontgrendelscherm van je smartphone, zodat je door de laatste berichten en foto’s van je vrienden kan bladeren zonder eerst de app te moeten openen. Het legt daarbij vooral de nadruk op grote schermvullende foto’s, zodat het geheel er visueel erg aantrekkelijk uitziet.

Maar er is een addertje. Cover Feed, zonder Home, is alleen beschikbaar voor toestellen die ook het volledige Facebook Home-pakket ondersteunen. Concreet betekent dit dat je de functie op de volgende toestellen kan activeren: Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy Note II, HTC First, HTC One X, HTC One X+, HTC One en de Nexus 4.

Is jouw toestel compatibel en wil je de Cover Feed graag activeren, zorg dan dat de app is bijgewerkt naar de meest recente versie, open de app, ga via het menu naar de ‘App-instellingen’ en vink de optie ‘Gebruiken als toegangsscherm aan’. Heb je liever de hele Home-ervaring, dan kan je het volledige pakket hier downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business