HTC kondigt de budgetvriendelijke HTC Desire 500 aan, een Android-toestel met bescheiden specificaties.

Twee weken geleden kondigde het Taiwanese bedrijf HTC aan met de HTC Desire 500 te komen. Het was nog even de vraag of het budgettoestel met aardige specificaties ook naar de Benelux zou komen, maar vandaag heeft HTC dit bevestigd. Het toestel komt begin september naar de lage landen en krijgt een adviesprijs van 250 euro mee.

Specs
De nieuwste telg in de Desire-familie zit, zoals je wel kon verwachten, qua specificaties onder de Desire 600 en boven de Desire 200.

Het toestel heeft, net als de HTC One Mini, een 4,3 inch-scherm. Het scherm heeft echter een lagere resolutie van 480×800 pixels. Het apparaat wordt aangedreven door een Snapdragon 200-chipset, heeft 1 GB aan RAM-geheugen en 4 GB aan opslag.

 

Deze opslag kan wel worden uitgebreid door middel van een microSD-kaart. Verder heeft het toestel een 8 megapixelcamera met LED-flitser en heeft het toestel de beschikking over de eigen interface van HTC, HTC Sense 5. Op welke Androidversie het toestel draait, is nog niet duidelijk. 

De Desire 500 is duidelijk gericht op een andere doelgroep dan de HTC One mini. Waar laatstgenoemde vooral gericht is op de premium-markt, met de aluminium unibody en redelijke specificaties, richt HTC met de Desire 500 (en 600) zijn pijlen op een lager segment.

De Snapdragon 200-chipset (met quad-core 1,2 GHz-processor) zal qua prestaties niet uitblinken en ook in schermresolutie wordt een stap teruggedaan ten opzichte van de HTC One-serie, maar dat is zeker niet vreemd als we naar de adviesprijs van het toestel kijken. Vermoedelijk zal de nieuwe Snapdragon 200-chipset voor deze prijsklasse juist uitstekende prestaties leveren.  

Op het gebied van software brengt de Desire 500 wel Blinkfeed, het homescherm van HTC met nieuwsfeeds en feeds van sociale media. In Blinkfeed zijn bijvoorbeeld ook artikelen van Androidworld te lezen.

Ook beschikt het toestel over Beats Audio-ondersteuning dat voor beter geluid moet zorgen. Het toestel beschikt niet over de andere premiumfuncties van HTC, zoals de UltraPixel-camera en HTC BoomSound.

Beschikbaarheid
De HTC Desire 500 komt begin september naar Nederland en België en krijgt een adviesprijs van 250 euro mee. Het lijkt waarschijnlijk dat de uiteindelijke verkoopprijs daar nog een stukje onder zal liggen. De Desire 500 wordt hier in twee kleuren uitgebracht, namelijk Lacquer Black en Glacier Blue, oftewel zwart en witgrijs met zeeblauwe details.