Nieuws

DVD Styler: Gezellige filmavond dankzij handig dvd-brandprogramma

Wie meerdere filmpjes op één dvd wil verzamelen, is bij DVDStyler aan het juiste adres. Met de laatste versie kun je ook films naar cd branden en kun je de creatie van dvd-hoofdstukken overslaan.

Wie meerdere filmpjes op één dvd wil verzamelen, is bij DVDStyler aan het juiste adres. Met deze gratis toepassing voor zowel Windows, Mac OS X als Linux is het mogelijk om video’s met verschillende bestandsindelingen op een schijfje te branden. Je ontwerpt eerst zelf een menu en geeft de film op die manier een persoonlijk tintje.

Gebruiksvriendelijk
Er is niet veel computerkennis vereist om het dvd-authoringprogramma te gebruiken. De interface oogt zeer gebruiksvriendelijk en is zelfs voor beginners duidelijk. Het introductiescherm is een handig hulpmiddel om de instellingen van de dvd te configureren. Je bepaalt er bijvoorbeeld of je een enkellaagse of dubbellaagse schijf wilt branden en je kiest er ook de beeldverhouding en het videoformaat (PAL of NTSC).

[download_file]

De Nederlandstalige gebruikersomgeving (haal het taalbestand hier af) bestaat uit drie onderdelen. ‘Bestandsbeheer’ geeft toegang tot alle schijfstations van de computer, zodat je makkelijk een geschikte video opsnort. DVDStyler ondersteunt nagenoeg alle bekende video- en audioformaten, zoals avi, mov, mp4, mpeg, ogg en wmv. De software werkt met drag & drop, zodat mediabestanden simpel naar het ontwerpvenster gesleept kunnen worden.

[related_article id=”160534″]

Beperkt aanbod
In het menuonderdeel ‘Achtergronden’ staan er enkele standaardontwerpen die je kunt gebruiken voor het dvd-menu. Helaas is het aanbod zeer beperkt en zijn sommige achtergronden nogal oubollig. De freeware bevat gelukkig wel een functie om zelf foto’s of andere afbeeldingen toe te voegen, al moeten foto’s wel handmatig geschaald worden, door de randen te verslepen. Bewegende achtergronden worden evenmin ondersteund.

Via het laatste menuonderdeel ‘Knoppen’ maak je een logische indeling voor je hoofdstukken. In de praktijk komt het erop neer dat je aan elke knop een filmpje koppelt. In versie 2.5 is een nieuwe optie toegevoegd waarmee je de creatie van hoofdstukken kunt overslaan. Als je de waarde 0 invult bij deze optie ben je niet meer verplicht om ze toe te voegen.

Ook hier had het aanbod wel iets uitgebreider gemogen, hoewel er eveneens een optie aanwezig is om zelfgemaakte knoppen te implementeren. We zijn wel verbaasd dat het programma ons verplicht om audiotracks aan het project toe te voegen, voor we het op een dvd kunnen branden.

Pas na het genereren van een dvd via de optie ‘Renderen’ is het resultaat uit te proberen.

In vergelijking met een soortgelijk programma als DVD Flick, dat onlogischer is en minder functies heeft, is DVDStyler een nuttig hulpmiddel om zonder veel moeite meerdere video’s op een dvd te branden. Die paar tekortkomingen nemen we voor lief.

creatiedownloadsdvddvdstylerfilmhoofdstukinstallatielinuxmacmenuondertitelingopensourcereviewsvideoWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals