Nieuws

Telenet Triiing nu ook beschikbaar op Android

De Triiing-app van Telenet, waarmee je met je smartphone over internet kan bellen aan de tarieven van je vaste lijn, is vanaf nu ook op Android beschikbaar.

Met de lancering van Triiing voor iOS maakte Telenet in mei van dit jaar zijn intrede op de markt van mobiele ‘Voice over IP’-diensten. Na een uitgebreide testperiode is de app nu ook op Android beschikbaar.

Triiing is een gratis app waarmee Telenet-klanten met hun smartphone over internet kunnen bellen aan de tarieven van de vaste lijn. Dat betekent dat je gratis belt naar mobiele en vaste nummers op weekdagen na 16 uur, in het weekend en op feestdagen. Zowel in binnen- als buitenland.

[related_article id=”158455″]

Het enige wat je nodig hebt om van de dienst gebruik te maken is een abonnement op vaste telefonie van Telenet en een stabiele wifi-verbinding (niet noodzakelijk van Telenet). Je kan maximaal twee toestellen aan één vaste lijn koppelen. De persoon aan de andere kant van de lijn hoeft niet over een smartphone met de Triiing-app te beschikken.

Tot nu toe was de app alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers, maar na een uitgebreide testperiode is Triiing voortaan ook op Android beschikbaar. De testperiode was volgens Telenet noodzakelijk, omdat het maken van een app voor Android iets complexer is door de verscheidenheid aan toestellen.

Androidgebruikers kunnen de Triiing-app gratis downloaden uit de Google Play Store, maar het is wel vereist dat je toestel draait op Android 2.3 Gingerbread of hoger. Uit de tests van Telenet blijkt bovendien dat de nieuwere Androidversies voor een betere geluidskwaliteit zorgen. Telenet-klanten met een iPhone kunnen de applicatie terugvinden in de Apple App Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business