Mobistar opent vandaag zijn 4G-netwerk in 30 steden en gemeenten voor de eerste klanten. Een commerciële lancering volgt begin 2014.

 

Mobistar geeft enkele duizenden klanten vanaf vandaag de mogelijkheid om het 4G-netwerk van de operator gratis uit te proberen in 30 steden en gemeenten.

Het gaat voorlopig nog om een testfase, met een commerciële lancering van het 4G-aanbod gepland voor begin 2014. Dat betekent ook dat je je moet inschrijven om te kunnen deelnemen. Inschrijven kan via een Mobistar-verkooppunt of op www.mobistar.be/4G. Je moet dan wel Dolfijn-, Panter- of Internet Everywhere-klant zijn en over een 4G-compatibel toestel beschikken. Testers krijgen 1 tot 5 GB gratis 4G-surfvolume, afhankelijk van hun abonnement.

 

Een overzicht van de steden en gemeenten waar het 4G-netwerk van Mobistar actief is, vind je via deze link. Bij de commerciële lancering begin 2014 wil de operator de dekking naar ten minste 40 extra steden en gemeenten uitbreiden. Mobistar mikt tegen 2015 op een 4G-dekking die overeenkomt met de 2G-dekking van vandaag.

Mobistar is de laatste mobiele operator om aan de uitrol van zijn 4G-netwerk te beginnen. Proximus ging al in november 2012 met 4G van start en Base begon in oktober van dit jaar aan de uitrol. Wanneer Mobistar zijn netwerk commercieel uitrolt, zullen ook Telenet-klanten van 4G-internet kunnen profiteren.