Nieuws

iOS weldra ook in de wagen

In een gloednieuwe bèta-update van iOS 7 voor ontwikkelaars is een nieuwe instelling verschenen die doet vermoeden dat het besturingssysteem weldra ook in de wagen geïntegreerd zal worden.

Apple lanceert de tweede versie van zijn iOS 7.1 bèta voor ontwikkelaars. De update brengt voornamelijk wat oplossingen voor bugs en de instellingen voor TouchID zijn verplaatst.

Opvallend is dat er ook wijzigingen zijn in het menu Beperkingen. Hier duikt namelijk een knop Car Display op.

[related_article id=”158256″]

Copyright: 9to5Mac.com

Het ziet er dus naar uit dat Apple eindelijk zijn ‘iOS in the Car’ functie zal uitrollen. Apple kondigde deze functie al aan tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC afgelopen zomer.

Volgens 9to5Mac zou je dankzij deze wagenintegratie iOS-toestellen kunnen koppelen aan het entertainmentsysteem van het dashboard van de auto. Op die manier kun je bijvoorbeeld muziek, berichten of kaarten via het schermpje van je auto bedienen.

Anonieme bronnen wijzen 9to5Mac ook op andere hints over de wagenintegratie. Het zou dus goed kunnen dat de lancering van de nieuwe functie voorzien is voor iOS 7.1. Wanneer die wereldwijd uitgerold zal worden, is niet bekend.

Begin december maakte Honda al bekend dat de Honda Civic 2014 en Honda Fit 2015 voorzien zouden zijn van iOS in the Car. Andere autofabrikanten zouden later ook vogen met een naadloze integratie.

applecar displayConnected Carhondaintegratieios 7ios in the carnieuwswagen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals