Nieuws

Audi toont geïntegreerde Android-tablet

Passagiers in een Audi kunnen binnenkort het infotainmentsysteem aansturen met een speciaal ontwikkelde Android-tablet.

Vlak na de mededeling dat de auto-industrie gaat samenwerken met Android om het besturingssysteem in vervoersmiddelen te gebruiken, toont Audi op de Consumer Electronics Show in Las Vegas een volledig geïntegreerde tablet voor zijn infotainmentsysteem.

Dit volgt op een eerdere aankondiging van de Duitse autofabrikant om Android hiervoor in te gaan zetten.

De tablet draait op Android en gebruikt een Nvidia Tegra 40-chip, speciaal ontwikkeld voor de auto-industrie. Hetzelfde geldt voor de aluminiumcase en het 10 inchscherm.

[related_article id=”158662″]

Dashboard
Passagiers in een auto van Audi kunnen de tablet gebruiken om het navigatiesysteem, de audio, de telefoon en andere beschikbare functies aan te sturen. De tablet staat via een wifi-connectie in verbinding met de auto.

Het menu is nagenoeg gelijk aan de interface van de chauffeur op het dashboard. Passagiers kunnen voor dj spelen en het navigatiesysteem gebruiken zonder dat zij daarmee de chauffeur tot last zijn.

Demonstratie
Tijdens een demonstratie op de CES-beurs liet een medewerker van Audi zien hoe de tablet werkt. Hij riep een lijstje met bestemmingen op. Door de gewenste locatie naar de kaart te slepen, berekende het systeem automatisch de route.

Tegelijkertijd toonde een nagebouwde cockpit op het podium wat de bestuurder ziet op het moment dat de nieuwe bestemming is toegevoegd aan het navigatiesysteem.

Ook de tablet geeft de route weer. Net als specifieke informatie, zoals de snelheid van de auto.

Play Store
De tablet werkt net als elk ander Android-apparaat. Het gebruikt de 4G/LTE-hotspot van de auto om met het internet te verbinden. Dit houdt in dat gebruikers apps kunnen downloaden uit de Google Play Store.

Audi heeft nog niets vrijgegeven over de beschikbaarheid en de prijs, maar de demonstratie verliep probleemloos. De verwachting is dat de tablet voor het eerst zijn opwachting maakt in het nieuwe TT-model, dat ervoor kiest om af te stappen van het centrale lcd-scherm. Omdat passagiers daardoor het infotainmentsysteem niet meer kunnen bedienen, is de tablet een perfecte vervanging.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business