Nieuws

Gelekte afbeelding toont interface van Nokia’s Androidtelefoon

Het gerucht doet al enkele maanden de ronde dat Nokia aan een Androidtelefoon werkt. Een gelekte afbeelding toont hoe de interface er zou uitzien.

Het gerucht gaat al enkele maanden de ronde dat Nokia werkt aan een eigen Androidtelefoon met de codenaam Normandy. Een gelekte afbeelding geeft ons nu een eerste blik op de interface van het toestel.

Nokia zou werken met een zogenaamde fork van Android, een versie die afwijkt van de versie die Google gebruikt. Een nieuwe gelekte afbeelding door het Twitter-account @evleaks toont drie voorbeelden van hoe die aangepaste interface er zal gaan uitzien.

[related_article id=”161452″]

Op de afbeelding zien we een ontgrendelscherm waarop nieuwe meldingen worden weergegeven, de telefoon-app en het startscherm van de Skype-app. De interface lijkt invloeden van Android, Windows Phone en Asha te combineren.

Er zijn nog geen specificaties van het toestel bekend, maar volgens eerdere geruchten gaat het om een instaptoestel dat als alternatief moet dienen voor de goedkope Asha-telefoons van Nokia, maar dan met een groter aanbod aan apps.

Het toestel zou gepland staan voor een lancering later dit jaar, maar het is nog maar de vraag of de Normandy ooit echt het levenslicht zal zien. Microsoft heeft in september vorig jaar een bod uitgebracht op de afdeling toestellen en diensten van Nokia en die overname zou binnenkort afgerond moeten zijn. Het lijkt weinig waarschijnlijk dat een Androidtoestel nog enige kans maakt als Microsoft eenmaal de plak zwaait.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business