Nieuws

De opvallendste technologieën van CES 2014 in beeld

CES biedt ook plaats aan kleine uitvinders om hun straffe projecten te tonen. Met deze spullen zouden we graag aan de slag gaan.

CES biedt ook plaats aan kleine uitvinders om hun straffe projecten te tonen. Met deze spullen zouden we graag aan de slag gaan.

Je gaat kamperen maar je smartphone is leeg? Tijdens het koken van water zorgt de PowerPot voor energie. Door het temperatuurverschil tussen de inhoud van de pot en de warme onderkant wordt er energie opgewekt. De USB-stekker levert ongeveer 1A.

[related_article id=”160734″]

Wat heb je thuis nog niet verbonden met je smartphone? Je tandenborstel! Dankzij de app kan je nagaan of je goed je tanden hebt gepoetst, hoeveel druk je hebt gezet en wat je verbeterpunten zijn.

Een automatisch deurslot is niet nieuw, maar dit bluetooth-deurslot van Kwikset is toch een ander paar mouwen. Je smartphone wordt hier letterlijk je sleutel. Zodra je binnen het bluetoothbereik komt, ontgrendelt de deur automatisch. Handig!

Dit project zit nog maar in de conceptfase, maar ziet er veelbelovend uit: Nano Magnetics. Dankzij een magnetisch contact in je smartphone, tablet, mp3-speler etcetera kan je draadloos een dataoverdracht volbrengen. Er wordt gesproken met verschillende fabrikanten, maar er is nog geen nieuws over wie de technologie gaat oppikken.

Je hebt een oude stereoketen thuis staan of nog niet zo’n hip bluetooth- of wifi-compatibel apparaat? Met Blumoo los je dat probleem handig op. De meegeleverde app heeft een database van meer dan tweehonderdduizend apparaten voor een naadloze integratie, en laat zelfs multiroom toe. Eentje om in het oog te houden.

Wearables waren dé trend van CES, dus waarom zou je trouwe viervoeter er geen mogen hebben? FitBark heeft de oplossing met een slimme halsband. Via de bijhorende app kan je analyseren hoe (actief) je hond leeft. Komt binnenkort op de markt.

Mother doet wat je van de naam verwacht: bemoederen. Dankzij sensors die je overal kan plaatsen, registreert Mother allerlei interacties. Bijvoorbeeld bij een pillendoosje om te zien of je het goede neemt. Of een deur om een signaal te geven wanneer er iemand binnen komt. Voorlopig zijn er twaalf interacties mogelijk, en dat aantal wordt stelselmatig opgekrikt. Wij zijn alvast benieuwd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business