Nieuws

Productie van de Apple A8-chip is nabij

Apple begint op korte termijn met de productie van zijn nieuwe A8-processor. Mits de plooien in de relatie met de Taiwanese hoofdleverancier zijn gladgestreken.

Apple komt steeds dichter bij de productie van zijn nieuwe A8-processor. Nieuws uit Azië wijst de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) aan als de hoofdleverancier.

Het Taiwanese TechNews meldt zelfs dat TSMC al begonnen is met de productie van de volgende generatie A8-processor. Tot nu toe was Samsung de enige fabrikant van Apples processors, maar zoals in december al bekend werd heeft het bedrijf ervoor gekozen een deel van de productie elders neer te leggen.

[related_article id=”158256″]

TechNews gaat nog een stap verder door te beweren dat TSMC het alleenrecht heeft op het fabriceren van de A8-lijn. Dit vanwege het succes dat het heeft met het 20-nanometer productieproces, waardoor alles aanzienlijk sneller gaat.

iPad
Afgelopen zondag plaatste analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities vraagtekens bij Apples bereidheid om de iPad Mini Retina een flinke opknapbeurt te geven in 2014. Tevens beweerde hij dat de nog niet officieel aangekondigde iPad Pro doorgeschoven is naar 2015.

Als dat allemaal waar is, kan het zomaar zijn dat de A8-chip verschijnt in een opgefriste versie van de iPad Air en een verwachte iPhone-update.

Chipfabrikant
Het moet opgemerkt worden dat precieze informatie krijgen over welke chipfabrikant welke chip gaat maken voor welke klant altijd lastig is. De details over het proces worden streng bewaakt door zowel de fabrikant als de klant.

Daarnaast is de kans groot dat er productieproblemen ontstaan. In de wandelgangen wordt bijvoorbeeld beweerd dat TSMC in het verleden vaker problemen heeft gehad bij het maken van chips voor Apple. Ook gingen er geruchten over onenigheid tussen de bedrijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business