Nieuws

HP lanceert zijn eerste mobielvriendelijke printer

De nieuwe HP LaserJet Pro 476 wordt de eerste Mopria-gecertificeerde printer, gebouwd om printen vanaf een smartphone of tablet makkelijker te maken.

Hewlett-Packard lanceert vandaag een nieuwe multifunctionele printer die ontworpen is om printen vanaf een mobiel toestel makkelijker te maken.

De HP LaserJet Pro 476 is de eerste printer op de markt met Mopria-certificaat. Mopria is een non-profitgroep opgericht door een aantal grote printerfabrikanten, waaronder Canon, HP, Samsung en Xerox, die overeengekomen zijn om één mobiele printerstandaard te gebruiken. Met hun groeiend ledenaantal zal de Mopria-standaard zo"n 75% van de printermarkt dekken.

De laatste versie van Android, KitKat, zal ook een printcommando bevatten, zodat het afdrukken vanop je smartphone of tablet net zo werkt als printen vanaf je pc.

[related_article id=”161563″]

Volgens David Laing, HP"s director of innovation bij LaserJet en de kantoorproducten, beperkte het omslachtige systeem waarmee je een mobiel toestel aan een printnetwerk moest toevoegen de mogelijkheden voor mobiel printen.

Met Mopria zouden smartphone- en tabletgebruikers makkelijker documenten moeten kunnen afprinten van hun toestellen. HP zegt dat ook vorige modellen printers ondersteund zullen worden. Daarnaast zal de 476 over NFC en wifi direct beschikken, zodat het mobiel printen vlot en veilig zal verlopen.

De HP 476, die een startprijs zal hebben van 649 dollar, is vooral gericht op kleine bedrijven en kantoren. Een Europese prijs of verkrijgbaarheidsdatum is nog niet bekendgemaakt.

HP zelf zegt een markt te willen bereiken die nog steeds print op papier, maar wel de mogelijkheden van cloudopslag en papierloze display gebruikt op zijn mobiele toestellen. De HP 476 zal dan ook geïntegreerd zijn met diensten als Box en Google Drive.

"Ooit in de toekomst, misschien wanneer onze kinderen aan hun pensioen toe zijn, zal het papierloze kantoor misschien echt de standaard worden, maar voorlopig werken we allemaal in een hybride wereld met een combinatie van digitale en papieren documenten," zegt Laing.

HP probeert dan ook een zo naadloos mogelijke ervaring te creëren door die twee werelden te integreren. Wat uiteraard zou moeten leiden tot meer printopdrachten vanaf mobiele toestellen en de bijhorende inktverkoop.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business