Nieuws

Draadloos opladen komt naar laptops

De Alliance for Wireless Power wil, naast smartphones en tablets, ook laptops draadloos gaan opladen. Dell heeft zich alvast achter het idee geschaard.

De kans bestaat dat we het binnenkort met alweer een kabel minder doen. Als het aan de Alliance for Wireless Power (A4WP) ligt, wordt de stroomkabel van laptops vervangen door een systeem van draadloos opladen.

20 tot 50 watt
Donderdag kondigde de groep aan dat het een nieuwe versie van zijn Rezance-systeem klaarstoomt die 20 tot 50 watt stroom kan leveren, genoeg om een laptop op te laden. Niet toevallig heeft ook de eerste pc-bouwer zich bij de A4WP aangemeld: Dell.

De technologie zal volgende week gedemonstreerd worden op het Mobile World Congress in Barcelona.

Standaardenprobleem
Draadloos opladen is een veelbelovende technologie die echter nog niet doorgebroken is. Deels ligt dat aan de verschillende standaarden die op de markt zijn. Een bepaald apparaat kan daardoor alleen maar met compatibele laadmatten van stroom worden voorzien.

Het lijkt er echter op dat de standaarden meer en meer naar elkaar toegroeien, de A4WP kondigde onlangs nog aan dat het samengaat met een ander consortium: de Power Matters Alliance. 

delldraadloosdraadloos opladenmwc2014nieuwsopladenoplader

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals