De meeste smartphones bieden min of meer dezelfde functionaliteit. De telefoons in dit overzicht springen er tussenuit door hun unieke eigenschappen.

Op het Mobile World Congress in Barcelona tonen alle grote smartphonefabrikanten traditiegetrouw de toestellen die ze dit jaar op de markt zullen brengen. Maar daarnaast is er ook plaats voor kleinere spelers, die vaak met unieke telefoons komen aanzetten die zichzelf onderscheiden door hun bijzondere eigenschappen. De volgende opvallende toestellen kwamen we tegen op de beursvloer.

Gerelateerde artikelen

Met de Toughpad 5 van Panasonic mag je gooien

Deze flinke smartphone ziet eruit als een baksteen, maar het is er wel eentje dat nagenoeg alle weersomstandigheden aankan. Tijd om met smartphones te gooien.

Privacytelefoon Blackphone eerst in België en Nederland beschikbaar

De privacyvriendelijke Blackphone beschermt je communicatie tegen pottenkijkers en wordt door KPN en Base Company verdeeld in België en Nederland.

YotaPhone verbetert concept van smartphone met twee schermen

Op het Mobile World Congress toont Yota de tweede generatie van zijn smartphone met e-inkscherm op de achterkant. Dat is voortaan ook aanraakgevoelig.

Telefoon met 15 jaar autonomie is nu ook waterdicht

Energizer toonde vorig jaar zijn bijzondere Spare One-telefoon. Vijftien jaar autonomie met noodknop voor levensbedreigende situaties. Vanaf nu is hij ook nog eens waterdicht.