Nieuws

Geen internet leidt tot faillissement

Ruim tachtig procent van de bedrijven die in 2013 failliet gingen heeft verzuimd in te zetten op internet. Ze hadden geen webwinkel of zelfs geen website.

Ruim tachtig procent van de bedrijven die in 2013 failliet gingen heeft verzuimd om in te zetten op internet. Ze hadden geen webwinkel of zelfs geen website.

België maakt zijn achterstand op internet wel goed. Vorig jaar steeg het aantal Belgische organisaties met een website met 13 procent. Opvallend was de toename van 34 procent in het aantal e-commercewebsites. In totaal telt ons land 755.000 actieve websites, aldus E-mail-Brokers.

Failliet 
Volgens E-mail-Brokers is er ook een explosie in het zakelijk gebruik van sociale media. Bedrijven met een Facebookpagina stegen in één jaar tijd van 2,5 naar 18 procent.

“Het meest frappante cijfer is echter dat 82 procent van de bedrijven die in 2013 failliet gingen, was vergeten in te zetten op het internet”, vertelt William Vande Wiele van e-mailbrokers. “Ook al is online aanwezigheid op zich natuurlijk geen garantie op succes”, voegt hij er snel aan toe.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business