Nieuws

Cyberaanvallen op Oekraïens telecomnetwerk

Rusland verstoort vanaf het bezette Krim het Oekraïense telecomnetwerk met cyberaanvallen, om het communicatieverkeer plat te leggen. De telefoons van de leden van het parlement zijn geblokkeerd.

Het Oekraïense telecomnetwerk wordt aangevallen. Apparatuur op het sinds vorige week door Rusland bezette schiereiland Krim verstoort de mobiele telefoons van leden van het parlement. Dat beweert het hoofd van de SBU, de veiligheidsdienst van Oekraïne.

“Ik kan bevestigen dat er cyberaanvallen via internet plaatsvinden op de telefoontoestellen van de Oekraïense leden van het parlement voor de tweede dag op rij”, laat Valentyn Nalivaichenko dinsdag weten.

[related_article id=”161920″]

Blokkeren
“Bij de ingang van de telecombedrijf Ukrtelecom op Krim is, op een illegale manier en in strijd met alle commerciële contracten, apparatuur geïnstalleerd die mijn telefoon blokkeert”, zegt hij. “Net als de toestellen van andere afgevaardigden, ongeacht hun politieke voorkeur.”

“De veiligheidsdiensten werken hard om de communicatie te herstellen en te beveiligen”, gaat hij verder. “De informatiesystemen van de staat waren niet voorbereid op zo"n brutale schending van de wet.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business