Nieuws

Nu ook films kijken via Google Play in Nederland

In de online entertainmentwinkel van Google zijn naast apps, games, muziek en boeken nu ook speelfilms beschikbaar.

Nederlandse internetgebruikers kunnen vanaf vandaag speelfilms huren en kopen via Google Play. In de digitale winkel van Google kon je al terecht voor apps, spelletjes, muziek en boeken, voor op je smartphone, tablet of pc.

Als Nederlandse gebruiker van Google Play kun je de nieuwste films bekijken in standaard definitie (SD) en hoge definitie (HD). Je kunt een film ook starten op je computer en later op je tablet verder bekijken.

Het aanbod omvat films van grote internationale studio’s zoals NBC Universal, Paramount Pictures, Sony Pictures Home Entertainment, Twentieth Century Fox en Warner Bros, maar ook films van onafhankelijke distributeurs. Huurfilms zijn verkrijgbaar vanaf 2,99 euro voor een film in standaard definitie of 3,99 euro voor een film in hoge definitie.

Toegang vanaf verschillende platforms
Google Play is toegankelijk vanaf verschillende apparaten. Gebruikers van een smartphone of tablet met Android kunnen op de Google Play Store-app klikken om naar films te zoeken. Deze films kunnen direct worden gestreamd naar apparaten met Android en iOS. Ook is het mogelijk films te downloaden naar Android-apparaten voor het kijken zonder een internetverbinding.

[related_article id=”158901″]

In de meeste gevallen hebben gebruikers dertig dagen om te beginnen met het bekijken van hun huurfilm. Vanaf dan hebben ze 48 uur de tijd om de film af te kijken. Gebruik je een pc, dan kun je digitale content online aanschaffen en opvragen via de internetversie van Google Play.

Verkoop Nexus 5 en Nexus 7
Tegelijk maakt Google bekend dat het vanaf vandaag via de Google Play Store ook verschillende telefoons verkoopt, waaronder de Nexus 5 en de Nexus 7.

(Beeld: Twin Design / Shutterstock.com)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business