Nieuws

Microsoft en Dell werken opnieuw samen

Microsoft en Dell hernieuwen hun licenties voor elkaar. Dell betaalt Microsoft royalty's voor alle Dellproducten die Android en Chrome OS draaien.

Microsoft heeft alweer een patentlicentie gesloten met een bedrijf dat Android- en Chrome-apparaten maakt, Dell deze keer.

In tegenstelling tot heel wat andere van dit soort overeenkomsten die Microsoft heeft, is de deal met Dell een cross-patent licensing agreement. De partijen wisselen dus licenties uit.

[related_article id=”161452″]

“Dit is de voortzetting van de al bijna dertig jaar durende zakelijke relatie tussen Dell en Microsoft om consumenten te voorzien van technologie van wereldklasse”, klinkt het in het persbericht.

Licentie op Xbox
Met deze overeenkomst nemen Dell en Microsoft royalty"s op elkaars intellectuele eigendom rond Android en Chromes OS en de Xbox-spelconsole. Naast de betaling van Dell aan Microsoft, wordt er ook “overwogen om Dell een licentie te geven op de Xbox”.

Wat dat precies betekent, daarover wil Microsoft echter geen uitspraken doen. Het zou naar verluidt niet willen zeggen dat Dell de Xbox gaat bouwen en verkopen. Waarschijnlijk gaat het om een bepaald stuk intellectuele eigendom die Microsoft nu in de Xbox gebruikt en waarop Dell al dan niet een licentie zou krijgen.

Microsoft heeft de laatste jaren Android- en Chrome-overeenkomsten getekend met meer dan twintig bedrijven (onder andere Samsung, LG en HTC). Over welke Microsoftpatenten precies geschonden worden door Chrome en Android, geeft het bedrijf uit Seattle geen details aan het grote publiek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business