Nieuws

Veel downloads Office voor iPad in eerste week

Heel veel iPad-gebruikers hebben de Microsoft-apps Word, Excel, Powerpoint en OneNote gedownload. Maar levert dit ook meer abonnees op voor Office 365?

In de week dat Office voor iPad nu beschikbaar is, hebben volgens Microsoft meer dan twaalf miljoen mensen de software gedownload. Het bedrijf maakte deze cijfers bekend via een tweet. “Meer dan 12 miljoen downloads van Word, Excel, PPT & OneNote voor #iPad uit de @AppStore <3 #OfficeforiPad”, staat er te lezen.

Microsoft lanceerde de Office-apps voor Apples iPad vorige week. Het is een set tools voor het creëren en beheren van documenten. Met het onthullen van Office voor iPad neemt Microsoft een klein risico in de hoop dat gebruikers afzien van gratis alternatieven zoals Google Docs en Apples iWorks.

Gratis downloaden, betalen voor gebruik
Met deze benadering van Microsoft zijn de apps gratis te downloaden, zodat een gebruiker een document of presentatie kan bekijken zonder dat het geld kost. Wil je een document bewerken of aanmaken dan vraagt het bedrijf dat je een abonnement afsluit op Office 365 voor 10 euro per maand.

De apps voor de iPad – Word, Excel, Powerpoint en OneNote – zijn zonder extra kosten te downloaden vanuit de App Store. Hoewel twaalf miljoen zeker een indrukwekkend aantal is, maakt Microsoft niet bekend hoeveel nieuwe abonnees het heeft opgeleverd voor Office 365.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business