Nieuws

Welke pakketten beveiligen Android het best?

De nieuwste vergelijking van beveiligingspakketten voor Android door AV-Test.org heeft veel hoge cijfers opgeleverd. Bekijk de verschillen tussen de beste producten.

AV-Test.org heeft zijn nieuwste testresultaten voor Android-beveiligingsapps vrijgegeven.

De website onderzocht 31 apps met scores variërend van vreselijk tot fantastisch, met de meerderheid in de buurt van fantastisch. De testen zijn uitgevoerd in maart en begin april 2014.

[related_article id=”161920″]

AV-Tests belangrijkste bevindingen zijn:

  • De bescherming tegen malware ligt tussen de 17,7 en 100 procent, met een gemiddeld detectieniveau van 95,3 procent. Dit is 0,7 procent lager dan bij de vorige testronde.
  • Zes beveiligingsapps zorgde voor false positives op het testsysteem, waaronder schone apps van Google Play en van App Stores van derden.
  • De aangeboden functionaliteiten in gratis en betaalde beveiligingsapps verschillen aanzienlijk. Daarom is het aan te raden onderstaande lijst goed door te nemen op geteste functies, zoals anti-diefstal, back-up en versleuteling.

Drie criteria
Twaalf producten behaalden een topscore op alle drie de criteria: bescherming (hoe goed het product beschermt tegen malware), gebruiksvriendelijkheid (false positives en invloed op prestatie, batterijduur en netwerkverkeer) en functionaliteiten (na de malwarebescherming).

Dit houdt in dat deze apps honderd procent van alle malware detecteerden en geen nadelige invloed hadden op de systeemprestaties, accuduur of netwerkgebruik. Veel andere producten kwamen dicht bij een of meerdere van deze scores, maar om dingen overzichtelijk te houden wordt puur gefocust op onderstaande pakketten.

Kingsoft Mobile Security en Qihoo 360 Mobile Security zijn alleen in het Chinees te verkrijgen en AhnLab V3 Mobile Plus enkel in het Koreaans. Daardoor vallen ook deze buiten de boot en blijven er negen producten over voor het vergelijk.

Extra functionaliteiten
Het eerste waar we naar kunnen kijken zijn de toegevoegde functionaliteiten. AV-Test geeft een punt aan een product wanneer het simpelweg "belangrijke beveiligingsfuncties" heeft naast de malwarebescherming. Daarnaast noemen ze per product de extra mogelijkheden. Als je er op die manier naar kijkt is NQ Mobile Security de winnaar, op de voet gevolgd door Eset Mobile Security en McAfee Mobile Security. Maar het beste is om zelf te kijken welke functies voor jou persoonlijk iets toevoegen en op basis daarvan te beslissen.

De meeste producten werken volgens het freemium-model. Dat betekent dat er een gratis versie is, maar als je betaalt om te upgraden dat je meer mogelijkheden vrijspeelt. De apps van KSMobile en TrustGo hebben alle functies in de gratis versie zitten.

Daarnaast is gekeken naar de verschillen in de gratis aanbiedingen en of de ontwikkelaar tools aanbiedt waarmee bedrijven de apps kunnen managen. Het is niet verrassend dat de producten die het meest te managen zijn van de meer gerenomeerde beveiligingsbedrijven komen: Eset, Kaspersky, McAfee en Trend Micro.

Niet alle ontwikkelaars kiezen ervoor met AV-Test mee te werken aan deze vergelijkingen. De website test dergelijke producten dan ook niet. Sommige bedrijven zijn het wellicht niet eens met de onderzoeksmethode van AV-Test. Tot de producten die niet getest zijn behoren onder meer Lookout en AVG.

Wanneer AV-Test producten onderzoekt wil het graag in contact komen met experts van het bedrijf in kwestie om de bevindingen te verifiëren en de ontwikkelaar de kans te geven deze eventueel te ontkrachten. Krijg altijd de laatste resultaten van AV-Test door het Twitter-account van het bedrijf te volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business