Nieuws

Ook China akkoord met deal Microsoft en Nokia

Vier maanden na Europa en de VS keurt nu ook China de overname van Nokia door Microsoft goed. Hiermee kan de deal eindelijk afgerond worden.

Microsoft aast op Nokia, en de telefoonreus zou vandaag al een onderdeel zijn van de Amerikaanse softwaregigant als China snel akkoord was gegaan.

De overname van één groot bedrijf door een andere, nog grotere, firma gaat immers niet zomaar. Bij overnames van een dergelijk kaliber moeten relevante autoriteiten nagaan of de eerlijke concurrentie niet in het gedrang komt. En dat kan even duren.

In december vorig jaar gaven de Europese Unie en de Verenigde staten hun toestemming om de deal te laten doorgaan, zodat alleen de zegen van die laatste grote markt, Azië, ontbrak. In het Oosten was blijkbaar nog wat meer onderzoek nodig alvorens Nokia en Microsoft in het huwelijk mochten treden.

[related_article id=”161452″]

Dwarsligger van dienst was China, enigszins opvallend omdat wij dat land niet meteen associëren met eerlijke concurrentie. De vertraging kwam er mede dankzij Google en Samsung. Zij wilden dat de Chinese regulatoren nagingen of er geen gevaar bestond voor het verhogen van de prijs van licenties. Nokia bezit immers een aantal belangrijke patenten waar de concurrentie voor betaalt.

Vandaag komt er eindelijk een einde aan het lange wachten voor de twee bedrijven, met de goedkeuring van de deal door de Chinese autoriteiten. Nokia vermoedt dat de overeenkomst, die al in september werd afgesloten, nog deze maand definitief wordt. Het zal dus niet meer lang duren alvorens er Windows Phones van de band rollen gemaakt door Microsoft zelf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business