De OnePlus One draait standaard op de alternatieve Androidfirmware CyanogenMod en wordt op 23 april gelanceerd in onder meer België en Nederland.


Het Chinese OnePlus is zich volop aan het voorbereiden voor de lancering van zijn eerste smartphone, de OnePlus One, op 23 april. Vandaag maakte de fabrikant bekend dat België en Nederland bij de eerste landen zullen zijn waar het toestel op de markt komt.

OnePlus had eerder al laten weten dat de OnePlus One niet alleen in China, maar ook daarbuiten zou worden gelanceerd. De smartphone zal worden verkocht via een internationale website en wordt verdeeld vanuit een distributiecentrum in Europa, waardoor douanekosten en lange levertijden worden vermeden.


[related_article id=”161563″]

De OnePlus One valt op omdat hij standaard op een aangepaste versie van de populaire alternatieve Androidfirmware CyanogenMod draait. De versie op de OnePlus One is gebaseerd op Android 4.2.2 en het toestel krijgt toegang tot de Play Store en andere apps en diensten van Google.

Verder pakt de OnePlus One uit met indrukwekkende specificaties, waaronder een 5,5 inch Full HD-scherm, een 2,5 GHz Snapdragon 801 quadcoreprocessor en 3 GB RAM. Standaard wordt er 16 GB opslagruimte voorzien en er wordt ook gesproken van een variant met 64 GB. De batterij heeft een capaciteit van 3.100 mAh en achteraan vinden we nog een 13 megapixelcamera terug.

Zoals we dat van Chinese smartphones gewoon zijn, staat tegenover die specificaties een erg interessante prijs. De OnePlus One zal voor 350 euro over de toonbank gaan en daarmee komt hij in het vaarwater van de Nexus 5 van Google en LG, die ook al werd bejubeld om zijn uitstekende prijs/kwaliteits-verhouding.