Nieuws

Mini-robotprinter maakt afdrukken mobiel

Zuta Labs ontwikkelt een kleine draagbare robotprinter die over de af te printen bladzijden rijdt.

Een printer is niet bepaald de meest tot de verbeelding sprekende randapparatuur die je aan je pc kan koppelen. De toestellen ondergingen de laatste jaren weinig fundamentele wijzigingen. Een printer blijft een relatief groot toestel, met daarin een printkop die van links naar rechts beweegt. Als hij werkt, want voor veel mensen blijft het toestel een bron van ergernis.

Het Israëlische Zuta Labs wil de mobiele revolutie naar de wereld van de printer brengen. Daartoe gooit het bestaande conventies overboord. Het enige essentiële element van een printer is immers de printkop, en niemand zegt dat deze van links naar rechts moet bewegen in een saaie machine.

[related_article id=”161563″]

Zulta Labs bevrijdde de printkop door het ding in een kleine robot te verwerken. De robot wordt aangestuurd door een motor en rijdt dankzij vier wieltjes vrij over ieder papier. Dat brengt enkele leuke voordelen met zich mee.

Zakrobot
Eerst en vooral is de robot extreem draagbaar. Het toestel weegt amper iets en past perfect in een laptoptas of zelfs een grote jaszak. Met de mobiele miniprinter kan je echt overal printen. Om die draagbaarheid te garanderen werkt het ding draadloos, met een oplaadbare batterij. Volgens de makers kan het rechtstreeks verbinden met iedere smartphone of computer.

Dat de robot naar believen kan rondrijden brengt nog een ander voordeel met zich mee. Zonder log toestel is de grootte van het te gebruiken papier ongelimiteerd. Binnenkort kan je op A0 afdrukken met een printer die niet groter is dan een koffiekop.

Tot slot is de zakprinter een stuk mooier en leuker om naar te kijken dan een klassiek exemplaar. De zwarte of witte afwerking met een gekleurde lichtband in het midden doet de robot er als een aantrekkelijk gadget uitzien.

Nu nog prototype
De miniprinter is spijtig genoeg nog niet in productie. Het prototype bestaat al, maar de eerste commercieel beschikbare exemplaren worden pas begin volgend jaar verwacht. We werken al zo lang met saaie, grote printers dat enkele maanden geduld er nog wel bij kan.

Ben je enthousiast over het project van Zuta Labs, dan kun je het steunen via Kickstarter. De eerste duizend fans die 180 dollar investeren krijgen een zwart exemplaar opgestuurd zodra het beschikbaar is. Voor 200 dollar krijg je de witte versie. Voor ons in Europa komt daar nog 20 dollar aan verzendkosten bij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business