Nieuws

Vier batterijtips voor de Samsung Galaxy S5

Gebruik deze instellingen om het onderste uit de kan te halen op Samsungs nieuwste smartphone.

Eigenaars van een Galaxy S5 kunnen rustig ademhalen als het op batterijprestaties aankomt. Hoewel de meeste Androidtoestellen die je vandaag kan krijgen wel een of ander batterijbesparende functie aan boord hebben, is Samsung een stapje verder gegaan met z"n laatste vlaggenschiptelefoon. Met deze tips haal jij makkelijk een hele dag batterij (en meer) uit je Galaxy S5.

Energiebesparende modus

[related_article id=”161563″]

Samsungs energiebesparende modus is niets nieuws; de functie bestaat al sinds de Galaxy S2. Als je hem aanschakelt, kan deze modus ervoor zorgen dat apps geen data meer kunnen verbruiken op de achtergrond, dat de framerate van het scherm verlaagd wordt en dat de helderheid naar beneden gehaald wordt. Het kan je scherm zelfs in zwart-wit zetten.

Deze modus zal je batterijprestaties flink verbeteren zonder al te veel te beknibbelen op de eigenlijke mogelijkheden van je toestel. Omdat het wel een impact heeft op de processorkracht van je telefoon raad ik je echter aan om hem weer uit te schakelen voor je begint te gamen of CPU-belastende apps gaat gebruiken.

De energiebesparende modus vind je in het instellingenmenu van de Galaxy S5.

Ultra-energiebesparende modus

Schakel deze ultra-modus aan als je echt het meeste uit die batterij wil halen. Samsung claimt dat je zo tot 12,5 dagen uit één oplaadbeurt kan halen. Zelfs als je nog maar 10% over hebt, kan je telefoon in deze stand nog 24 verder.

Er zijn wel een aantal nadelen aan verbonden. De ultra-energiebesparende modus zet een flinke rem op de functies van je telefoon. Je scherm wordt overgeschakeld op zwart-witweergave, en je zal enkel nog een paar apps kunnen gebruiken, zoals de telefoon zelf, berichten, Emergency Alerts, Google+, Facebook en Twitter. Je kunt daarnaast maar zes van die apps op je homescreen plaatsen.

Deze modus zal ook automatisch mobiele data uitschakelen als het scherm niet aanstaat, net als wifi en bluetooth. Deze kan je weer aanzetten in de instellingen door op het pictogram met drie puntjes in de rechterbovenhoek van het scherm te tikken. Het gelimiteerde menu biedt je ook de mogelijkheid om het volume en de schermhelderheid te regelen en de location services aan en uit te zetten.

De ultra-modus vindt je in de instellingen onder de optie power saving.

Location settings

Als je de volledige functionaliteit van je telefoon wil behouden, maar toch het meeste uit je batterij wil halen, dan zijn er nog een paar andere manieren om het leeglopen ervan tegen te gaan. Ga naar het instellingenmenu, klik op Location, en selecteer Power saving mode. Hierdoor gebruikt je toestel wifi en je mobiele netwerk om je locatie te bepalen, en niet de ingebouwde gps.

Zorg er ook voor dat location reporting en location history uitgeschakeld zijn. Deze opties vind je in het Google Location Reporting-menu, onder het tabje Location Services.

Helderheid
De meeste mensen laten hun schermhelderheid op automatisch staan, maar wat je misschien niet weet is dat dat eigenlijk slechter is voor je batterij. De automatische regelaar past je schermhelderheid aan aan de omstandigheden rond jou. Daarvoor worden de sensoren van je toestel gebruikt, en omdat je toestel dit de hele tijd doet, trekt het je batterij sneller leeg dan het manueel aanpassen van de schermhelderheid. Daarnaast krijg je in automatische modus vaak een te hoge helderheid voorgeschoteld voor je omgeving.

In de meeste omstandigheden – uitgezonderd als je buiten bent op een zonnige dag – hoeft je helderheid zeker niet op maximumstand te staan. Om batterij te besparen zet je de schuiver het best ergens in de laagste helft, of op de laagste stand die voor jouw ogen comfortabel is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business