Nieuws

Youtube wil Twitch overnemen voor 1 miljard dollar

Googles Youtube heeft een deal gesloten voor de koop van Twitch, een website om live gameplay te kijken en streamen. Volgens een artikel in Variety is met de overname 1 miljard dollar gemoeid.

Googles dochteronderneming Youtube is bezig met zijn grootste overname ooit. Met de aanschaf van gamestreamingwebsite Twitch is een bedrag gemoeid van niet minder dan één miljard dollar. Dit is te lezen in Variety.

Volgens het artikel is het de grootste deal die Youtube ooit sloot voor de overname van een ander bedrijf. Zelf werd de videostreamingsite in 2006 gekocht door Google voor een bedrag van 1,65 miljard dollar.

[related_article id=”158901″]

De bronnen van Variety beweren dat Youtube zich aan het voorbereiden is op de mogelijke kritiek van Amerikaanse toezichthouders op de deal. Het bedrijf wacht op de uitspraak van het ministerie van Justitie of de overname van Twitch door Youtube concurrentieverstorend werkt op de online-videomarkt.

Inleidende gesprekken
Ook de Wall Street Journal publiceert over de deal, zij het in een wat soberder artikel. In de krant is te lezen dat de twee bedrijven om de tafel zitten in voorbereidende gesprekken over een mogelijk deal.

Volgens bronnen van de Wall Street Journal vindt de deal niet op zeer korte termijn plaats en is de prijs van de potentiële overname nog niet bekendgemaakt. Uit het artikel is op te maken dat Twitch overweegt een extra financieringsronde te organiseren in plaats van te verkopen aan Youtube.

Op het moment van schrijven heeft nog geen van beide bedrijven gereageerd op de geruchten die rondzingen.

Live streaming
Als de deal doorgaat zorgt dit voor een enorme boost voor de diensten van Youtube, zeker omdat het bedrijf nu ver achterloopt op concurrenten als het gaat om live streaming. Uit onderzoek van Qwilt blijkt dat Twitch de live-streamingmarkt domineert met 43,6 procent van het publiek.

Twitch is sinds 2011 online en heeft tot nu toe 35 miljoen dollar opgehaald aan financiering. De website laat gebruikers kijken naar live gameplay. Denk aan spellen als League of Legends, World of Tanks en Starcraft. Het bedrijf beweert meer dan 45 miljoen kijkers per maand te hebben. Van hen uploadt een miljoen mensen elke maand een of meerdere video"s.

Twitch eindigt echter achter Netflix en Youtube als het gaat om alle andere vormen van videostreaming. Youtube claimt meer dan een miljard unieke bezoekers per maand te krijgen. Dit resulteert maandelijks in zes miljard uur gekeken video"s.

Megadeals
Hoewel de mogelijke deal de grootste overname betekent in de historie van Youtube, valt het in het niets bij de aankopen die moederonderneming Google zelf doet. In januari trok het nog 3,2 miljard dollar uit voor huisautomatiseringsbedrijf Nest.

Ook Facebook durft best geld uit te geven. Eerder dit jaar betaalde het sociale netwerk negentien miljard dollar om Whatsapp aan de gelederen toe te voegen. Hiermee nam het ook ongeveer 450 miljoen gebruikers over.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business