Nieuws

Toshiba Satellite M50

Voordelen
Knappe autonomie
Afwerking
Balans in specificaties
Nadelen
Niet gemaakt voor spelletjes
Scherm kan beter
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
Toshiba zet met de Satellite M50 in op de budgetmarkt, maar dan wel met een laptop die de lat een stuk hoger legt dan de concurrentie.

Toen Toshiba deze laptop opstuurde, had ik totaal geen idee van de prijs. Zijn specificaties doen denken aan een prijs onder de 500 euro, maar de afwerking doet dat niet. De aluminium accenten zien er heel stijlvol uit, veel knapper dan andere laptops in deze prijsklasse. Heel knap werk van Toshiba, die hiermee de lat veel hoger legt vergeleken met andere budgetlaptops.

Een goedkope prijs betekent natuurlijk dat dit geen supersnelle machine is, maar de Satellite M50 is prima gebalanceerd. De AMD A4-5000 processor is een prima keuze binnen dit prijssegment. De grootste troef van AMD is dat ze ook ineens een degelijke grafische chip integreren in hun processor. Die is sneller dan de Intel-variant, maar dat betekent nog niet dat je met deze laptop moet gamen. De meeste spelletjes verteert deze laptop behoorlijk slecht, enkel de oudere titels werken enigszins vloeiend. Maar zoiets kan je ook onmogelijk verwachten voor dit prijskaartje.

De schermkwaliteit is meestal het punt van besparing bij budgetlaptops, en dat is hier opnieuw het geval. De kijkhoeken zijn niet zo slecht als bij de concurrentie, maar van een echt mooi scherm kan je moeilijk spreken. Voor Windows 8 blijft een laptop zonder aanraakscherm een handicap; hou hiermee zeker rekening. Tenzij je regelmatig een muis aansluit op je laptop, dan geldt die reden minder.

Voor een 15 inchlaptop haalt de Satellite M50 verrassend genoeg een autonomie van 7,5 uur bij licht gebruik. Dat is heel straf! Zelfs bij zwaar gebruik klokt de M50 nog op 4,5 uur. Dat maakt hem de meest interessante budgetlaptop, mét een prima batterij, die op dit ogenblik op de markt is. Een absolute aanrader!

Specificaties Toshiba Satellite M50D-A-10D:

CPU: AMD A4-5000
RAM: 4 GB
GPU: AMD Radeon HD 8330
Opslag: 500 GB HDD
Scherm: 15,6"; glossy; 1.366 x 768 pixels
OS: Windows 8

Benchmarks:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business