Microsoft kondigt Windows 8.1 met Bing officieel aan

Microsoft probeert met een nieuwe versie Windows op kleinere en goedkopere apparaten te krijgen.

De geruchten over een ‘Windows 8.1 met Bing’ deden al een tijdje de ronde, en nu heeft Microsoft deze versie van zijn besturingssysteem ook officieel aangekondigd.

Deze nieuwe versie gebruikt Bing als de standaard-zoekmotor, maar zodra het OS geïnstalleerd is, kunnen gebruikers dit zelf aanpassen.

[related_article id=”160534″]

Experimenteren met betaalmodellen
Naar verluidt zou dit de versie worden die Microsoft gratis dan wel voor fiks verlaagde tarieven ter beschikking stelt aan fabrikanten. Het is mogelijk dat dit de enige versie is die Microsoft gratis aan hen weggeeft, dat is niet meteen duidelijk. Ook voor fabrikanten van Windows Phone- en Windows-tablets is het OS al een tijdje gratis voor apparaten die onder een bepaalde schermgrootte blijven.

Windows 8.1 met Bing is een van de manieren waarop Microsoft experimenteert met betaalmodellen voor Windows. Windows verschijnt al gebundeld met heel wat diensten en extra software, dus Microsoft moet alternatieve manieren zoeken om geld binnen te halen met zijn OS, nu de druk om de licentiekosten te laten vallen steeds hoger wordt.

Deze versie van Windows verschijnt alleen voorgeïnstalleerd op bepaalde OEM-apparaten, aldus Microsoft. Ze is niet apart in de winkel beschikbaar. Bepaalde van deze apparaten (vooral tablets) krijgen ook een jaarabonnement op Office 365, zo zegt het bedrijf.

Wachten op Computex
Heel wat van die nieuwe, goekope Windows-machines worden waarschijnlijk op de komende Computex-beurs in Taipei aangekondigd. Die start op drie juni. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business