De verwachting is dat de telefoonfabrikant zijn smartwatch eind augustus of begin september lanceert. Het horloge krijgt een rond scherm en Android Wear.

Advertentie

De kans is groot dat HTC de volgende telefoonfabrikant is die zich gaat storten op de markt voor smartwatches.

Het bedrijf werkt aan een smartwatch met de naam One Wear. Volgens de techblog TKTechNews verschijnt het horloge eind augustus of begin september. Hierbij citeert het mensen die claimen toegang te hebben tot het horloge. De website beweert een demonstratie van het apparaat te hebben gekregen, maar de details over functionaliteit en software zijn schaars.

Veel spelers op de markt
Smartwatches zijn in een korte tijd erg populair geworden. Google heeft met Android Wear een platform ontworpen voor smartwatches en andere draagbare gadgets. Motorola onthulde onlangs de Moto 360 met een rond scherm die draait op Googles software.

Samsung laatste Galaxy Gear is ook een concurrent. Die smartwatch draait op het door het bedrijf zelf ontwikkelde Tizen. De verwachting is dat Apple op een bepaald moment zich ook in de strijd mengt met de nog steeds niet officieel aangekondige iWatch.

Met zo veel bedrijven die zich op de smartwatchmarkt begeven, verwachten analisten een aanzienlijke groei in de komende jaren. In 2013 werden 1,9 miljard smartwatches wereldwijd verscheept. Volgens Strategy Analytics kregen de cijfers een boost van 250 procent in het eerste kwartaal van dit jaar.

Verschuiving
Android gaat momenteel aan kop, want 61 procent van de verstuurde smartwatches afgelopen jaar draait op dat systeem. Volgens TkTechNews gaat de One Wear de directe strijd aan met de Moto 360. HTC gaat ook voor een rond scherm en integreert Android Wear, wat een boost geeft aan Googles aanwezigheid op de markt.

Maar als Apple en Microsoft zich later dit jaar ook met de markt gaan bemoeien, en als Samsung blijft investeren in Tizen, kan dit tot gevolg hebben dat de verhoudingen op het gebied van besturingssystemen voor smartwatches drastisch verschuiven.

Advertentie