Nieuws

Transfomer Book V is tablet, laptop én telefoon

De nieuwste Transformer van Asus is vijf toestellen in één en draait op Windows en Android.

Asus’ nieuwste creatie, de Transformer Book V, moet zo ongeveer alles kunnen. Het toestel, dat werd voorgesteld op de Computex-conferentie, is een Windowstablet met bijgevoegd toetsenbord waarin een Androidtelefoon schuift.

De kern van het hybride toestel is de 12,5 inch Windowstablet. Die draait Windows 8.1 op een Intel Core processor en is verder voorzien van 4 GB RAM en een SSD van 128 GB. In de tablet schuift achteraan een smartphone met Android 4.4 KitKat. Die telefoon op zich is al interessant, omdat het de eerste gsm is die de 64-bit quadcore Atom Moorefield van Intel onder de motorkap heeft. Verdere specificaties zijn 2 GB RAM, 65 GB aan opslag, een 2500 mAh-batterij en een achtmegapixelcamera.

[related_article id=”161563″]

Wanneer de 4G-compatibele telefoon in de Windowstablet geklikt is, verschijnt er een venster met het scherm van het telefoontoestel op de tablet. Dat venster kan gemaximaliseerd worden zodat de tablet van het Windows OS naar het Androidbesturingssysteem transformeert.

Als het tijd is om echt productief te zijn, dan klik je de tablet, al dan niet met de telefoon aangesloten, in het bijhorende toetsenbord. Dat heeft geen eigen batterij, maar is wel voorzien van een dunne harde schijf met tot 1 TB aan opslagruimte. In totaal zal de Transormer Book V dus vijf modi hebben, vandaar de naam: Windowstablet, Windowslaptop, Androidtablet en -laptop en Androidtelefoon.

Wanneer dit hybride toestel beschikbaar zal zijn, en hoeveel euro’s je zal moeten neertellen, is niet bekend. Volgens Engadget zal het nog wel even duren, aangezien de Book V nog niet toegankelijk is voor de pers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business