Nieuws

iCloud Drive gaat strijd aan met Dropbox

Apple heeft iCloud Drive aangekondigd, zijn nieuwe dienst om bestanden op te slaan in de cloud. Met gunstige tarieven gaat Apple de concurrentie aan met Dropbox.

Apple heeft op zijn Worldwide Developer Conference (WWDC) de nieuwe cloudopslagdienst iCloud Drive onthuld. De nieuwe dienst, die zeer diep geïntegreerd is in OS X Yosemite en iOS 8, gaat de concurrentie aan met populaire diensten als Dropbox.

iCloud Drive stelt je in staat om elk bestandsformaat op te slaan in iCloud. Vervolgens is het toegankelijk van zo ongeveer elk apparaat, waaronder Macs, iPhones, iPad en zelfs Windows-apparaten via een webbrowser. Het delen van documenten tussen iOS en OS X is iets waar gebruikers al lang om vragen.

[related_article id=”158256″]

Synchroniseren in achtergrond
Met iCloud Drive kun je bestanden in de cloud organiseren zoals jij dat wil, maak zo veel mappen als je wil en voeg tags toe om bestanden sneller terug te vinden. Opgeslagen documenten in de iCloud Drive zijn zichtbaar in de iCloud-documentkiezer. Documenten, mappen en tags worden op de achtergrond op verschillende apparaten gesynchroniseerd.

Net als Dropbox, iCloud Drives belangrijkste concurrent, zijn in de cloud opgeslagen documenten in OS X Yosemite zichtbaar alsof ze lokaal zijn opgeslagen.

Hoeveel alles precies gaat kosten is nog niet bekendgemaakt, maar Craig Federighi – onderdirecteur Software Engineering bij Apple – merkt op dat er agressieve iCloud opslagopties komen. De meest indrukwekkende is 200 GB voor slechts 4 dollar per maand – bijna 90 procent minder dan Apples huidige tarieven. De nieuwe iCloud-prijzen die tot nu toe bekend zijn:

  • 5 GB – Gratis
  • 20 GB – 0,99 dollar per maand / 12 dollar per jaar
  • 200 GB – 3,99 dollar per maand / 48 dollar per jaar

De huidige iCloud-tarieven hebben veel kritiek ontvangen omdat ze te duur zijn en de ruimte te beperkt. De huidige prijzen zijn, wanneer je de gratis 5 GB erbij telt, als volgt:

  • 15 GB – 20 dollar per jaar
  • 25 GB – 40 dollar per jaar
  • 55 GB – 100 dollar per jaar

Ter vergelijking: Dropbox Pro kost vier keer meer dan iCloud (voor 200 GB):

  • 100 GB – 9,99 dollar per maand, 100 dollar per jaar
  • 200 GB – 19,99 dollar per maand, 199 dollar per jaar
  • 300 GB – 49,99 dollar per maand, 499 dollar per jaar

Hoewel Apple momenteel nog achterloopt op de concurrentie als het aankomt op de cloud, heeft het bedrijf een loyale groep gebruikers die snel over kunnen stappen wanneer de nieuwe cloudopslagdienst goed geïntegreerd is met een duidelijke gebruikersinterface.

iCloud Drive is beschikbaar wanneer OS X Yosemite en iOS in het najaar verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business