Nieuws

Amazon lijkt klaar voor onthulling 3D-smartphone

Amazon nodigt zijn klanten uit om de onthulling bij te wonen van een mysterieus apparaat door topman Jeff Bezos. De verwachting is dat het gaat om een nieuwe smartphone met 3D-technologie.

Amazon gaat een nieuw apparaat onthullen waarvan het verwacht dat de klanten enorm onder de indruk zijn. En iedereen is uitgenodigd.

Het bedrijf opent het evenement voor het publiek in zijn thuisstad Seattle op 18 juni. Om erbij te zijn moet je alleen Amazon wel overtuigen om jou een plek toe te kennen.

[related_article id=”161563″]

Meld je zelf aan
De winkelgigant plaatste woensdag op Twitter een link naar een online uitnodiging. Hierop staat dat klanten samen met Amazon-oprichter Jeff Bezos naar het evenement mogen komen op 18 juni. Mensen moeten een verzoek tot toegang indienen en tevens een motivatie opgeven waarom ze erbij willen zijn. Het is mogelijk om een video te maken als onderbouwing van je motivatie. Ook ontwikkelaars en journalisten mogen meedoen.

Om jezelf aan te melden voor een plek bij de lancering van het mysterieuze apparaat vraagt Amazon om het e-mailadres in te voeren dat je ook gebruikt voor je account. Het bedrijf laat op 12 juni weten of je uitgenodigd bent. Amazon zegt niet hoeveel mensen binnen mogen, maar een woordvoerder laat weten dat het bedrijf de reis en een eventueel verblijf regelt voor klanten en ontwikkelaars die buiten Seattle wonen.

3D-technologie
Hints van Amazons Twitter-account doen geloven dat het apparaat waar het om gaat de langverwachte Amazon-smartphone is. Een via Twitter gedeelde video toont mensen die kijken naar een apparaat dat ze buiten beeld met hun handen vast hebben. Daarbij zeggen ze dingen als: “geweldig”, “het beweegt mee” en “ik geloof niet dat ik ooit zoiets al eerder heb gezien”. De geruchten gaan dat het toestel over 3D-technologie beschikt, waardoor het lijkt alsof objecten uit het scherm springen.

Ontwikkelaars die zich aanmelden krijgen de vraag om een innovatieve manier te beschrijven waarop ze ooit gyroscopen, accelerometers en sensoren met apps hebben gebruikt. Tevens moeten ze laten weten of ze interesse hebben in lerende machines of dat ze apps willen ontwikkelen die werken met "een nieuwe type sensor".

Breder publiek
Dit is de eerste keer dat Amazon een van zijn evenementen zo breed uitmeet. Het is een onverwachte move, zeker gezien het feit dat grote techbedrijven – waaronder Amazon – vaak strak de regie houden over wie ze uitnodigen bij een onthulling. 

Amazon gaat de strijd aan met dat beeld door de deur niet alleen open te zetten voor ontwikkelaars en journalisten, maar ook voor het gewone publiek. Het bedrijf heeft meermaals gezegd dat zijn klanten de nummer 1 focus zijn. Dus het min of meer openstellen van het evenement voor het publiek kan gewoon een manier zijn om hier nog meer nadruk op te leggen.

De afgelopen tijd kon Amazon rekenen op de nodige kritiek vanwege de prijsoorlog met uitgever Hachette. Als onderdeel van de onderhandelingstactiek waren boeken van de uitgever tijdelijk niet langer te koop. Hoewel sommige klanten gefrustreerd reageerden omdat ze bepaalde titels niet meer konden krijgen, legde Amazon de actie uit als een manier om de klanten nog meer te bieden voor betere prijzen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business