Nieuws

Sony verrast positief met Playstation 4 op E3

Sony haalt flink uit tijdens zijn persconferentie op de E3, met een groot aantal aankondigingen van onverwachte games en updates van diverse lopende projecten.

Rondom een evenement als de Electronic Entertainment Expo (E3) is het lastig om te voorkomen dat er details over je producten naar buiten komen, met als gevolg dat veel mensen in de zaal al min of meer weten wat je gaat vertellen. Er ontstaat een wilde geruchtenstroom, die niet altijd waar hoeft te zijn. Het is als bedrijf dan lastig om nog te verrassen of om aan alle verwachtingen te voldoen.

Sony krijgt dat dit jaar wel voor elkaar met zijn persconferentie over alle sterke kanten van de Playstation en de nodige verrassingen. Het was voor het bedrijf het moment om aan te tonen dat het niet voor niets de leiding heeft op de consolemarkt. Tevens toont Sony dat het agressief genoeg is om die plek vast te houden.

[related_article id=”160734″]

“Wij willen er zeker van zijn dat de Playstation de beste console is om op te gamen”, legt Playstationbaas Andrew House uit. “Wij weten wat het betekent om de beste te zijn: het betekent de beste visuele kwaliteit, het betekent keuzes, het betekent dat je geen eenzame gamer bent maar onderdeel van een enorme community van rivalen en vrienden.”

Witte console
Na de opening volgt er een serie van gametrailers, bevestigingen van verschijningsdata en de onthulling van een aantal niet eerder aangekondigde titels. Ook weet Sony te melden dat de hardware van de PS4 een opfrisbeurt heeft gekregen. De eerste witte versie van console verschijnt 9 september op de schappen gebundeld met de sciencefictionshooter Destiny.

Sony gaat ook in Project Morpheus – zijn eigen virtual realitybril, Playstation Now – zijn online gamestreamingdienst, en Playstation TV. Het bedrijf geeft verschillende details prijs over deze ambitieuze projecten waarbij veel mensen hun vraagtekens zetten.

Games streamen
Morpheus heeft nog steeds geen releasedatum, maar beschikt inmiddels wel over twee games – Jurassic Encounter en Street Luge. Deze demo"s zijn tijdens de E3 te spelen bij Sony.

Playstation Now verschijnt later dit jaar op geselecteerde televisies van Sony. Je hebt een controller nodig om de games te spelen. Een open bèta voor de dienst begint 31 juli op de Playstation 4. AAA-titels als The Last of Us, Dead Space 3, God of War: Ascension en Ultra Street Fighter zijn slechts enkele van de meer dan honderd games die direct beschikbaar zijn.

Veel aankondigingen
Naast de aankondiging van Destiny, een logische eerste keuze, komt Andrew House met veel meer interessante games op de proppen. Zo wordt voor het eerst materiaal getoond van de exclusieve PS4-game The Order: 1886, een horrorspel. Nieuwe content voor Infamous met de titel First Light arriveert in augustus. Far Cry 4, een multiplatform game, krijgt ook wat schermtijd. Een van de belangrijkste nieuwe opties in dit spel is dat je de verhaallijn samen met een vriend kunt spelen.

Project Beast, de mysterieuze nieuwe titel van Dark Souls- en Demon"s Soul-maker From Software, is bevestigd als Bloodborne. Een andere volledig nieuwe game die zijn opwachting maakt is Let It Die, een bruut spel vergelijkbaar met Mortal Kombat X. Tevens zijn er wat sequels aangekondigd – LittleBigPlanet 3 en Dead Island 2 – en exclusieve-contentdeals voor Disney Infinity 2 en Magicka 2: Learn to Spell.

Grand Theft Auto V
Een van de meer verrassende onthullingen is het nieuws dat Grand Theft Auto V komende herfst naar de PS4 komt. Hoewel allang verwacht werd dat deze enorm populaire openwereldtitel van Rockstar naar de volgende generatie consoles zou komen, was het onbekend wanneer dat precies zou gebeuren. De game komt ook naar de pc en de Xbox One, maar Sony laat het na dat erbij te vermelden.

Om de enorme hoeveelheid aankondigingen af te ronden laat Sony de eerste gameplaybeelden zien van Mortal Kombat X, een nieuwe trailer voor Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain en een gameplaydemo voor het aankomende Batman: Arkham Knight. Tot slot bevestigt Sony voor 2015 eindelijk het langverwachte nieuwe deel van Uncharted, een game van Naughty Dog.

Consolekroon
Vorig jaar veroverde Sony na afloop van de E3 de spreekwoordelijke consolekroon. De publieke opinie had zich tegen Microsoft gekeerd en Sony plukte daar de vruchten van. Onder meer door de PS4 voor 100 dollar goedkoper aan de bieden dan de Xbox One. Sony heeft tot nu toe zeven miljoen consoles verkocht, Microsoft vijf miljoen.

Sony wist dat het dit keer harder moest werken om de waarde van de PS4 duidelijk te maken. Daar komt meer bij kijken dan een reeks aankondigingen, zeker nu de markt gedomineerd wordt door multiplatformgames. Shawn Layden, het nieuwe hoofd voor Playstation America, betreedt het podium tegen het einde van de persconferentie en hij vat Sony"s boodschap goed samen. “Uiteindelijk gaat het allemaal om de games, of niet dan?”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business