Nieuws

Grote vraag naar Linux-experts in Europa

Linux-experts zijn erg in trek in de Europese IT-wereld. Vaak staan mensen met deze vaardigheden hoog op het prioriteitenlijstje van bedrijven. Er zijn al projecten uitgesteld door een gebrek aan goed personeel.

Negen van de tien (87 procent) managers in Europa die belast zijn met het aannemen van personeel hebben het “vinden van Linux-talent” hoog op de prioriteitenlijst staan. Bijna de helft (48 procent) wil in de volgende zes maanden mensen met Linux-vaardigheden aannemen.

Ondanks dat veel bedrijven behoefte hebben aan Linux-experts, suggereren gegevens van de Linux Foundation dat het makkelijker gezegd dan gedaan is. Bijna alle ondervraagde managers (93 procent) zeggen moeite te hebben met het vinden van IT-professionals die beschikken over de juiste Linux-vaardigheden. Een kwart (25 procent) laat weten dat ze zelfs projecten hebben vertraagd als direct gevolg hiervan.

Nu is dus een goede tijd om een Linux-professional te zijn.

Van baan wisselen
Zeven van de tien Linux-experts uit Europa hebben de afgelopen zes maanden een nieuwe positie aangeboden gekregen. Een derde laat weten meer telefoontjes te hebben ontvangen dan in het halfjaar daarvoor. Een op de drie laat weten op zoek te zijn naar een nieuwe baan, meer dan de helft zegt weinig moeite te hebben met overstappen.

Het salaris is de belangrijkste reden om van baan te wisselen, gevolgd door een goede balans tussen het werk en het privéleven en de mogelijkheid om extra vaardigheden op te doen.

Salarisverhoging
Werkgevers doen hun best om het eigen personeel vast te houden. In de afgelopen zes maanden heeft 29 procent van de Linux-professionals een salarisverhoging gekregen, een kwart laat weten een flexibeler werkschema te hebben en een op de vijf had de mogelijkheid zichzelf verder te ontwikkelen.

Organisaties zijn op zoek naar specifieke vaardigheden bij de professionals. Boven aan het lijstje staan ontwikkelaar (69 procent) en zakelijk management (51 procent). Die skills worden gevolgd door 32 procent van de bedrijven die op zoek zijn naar mensen met ontwikkel- en operatievaardigheden (DevOps) en 19 procent die zich bezighouden met IT-management.

Linux Foundation
De Linux Foundation, een non-profitorganisatie die de groei van Linux ondersteunt, en Dice Holdings, carrièrewebsites voor technologie-experts, hebben het onderzoek uitgevoerd in Europa en de Verenigde Staten. Het Linux Job Report wordt al drie jaar op rij opgesteld door de Linux Foundation en Dice, maar dit is de eerste keer dat er een gedetailleerd rapport is gemaakt voor Europa – los van de rest van de wereld. In totaal deden 893 Linux-professionals verspreid over Europa mee aan het onderzoek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business