Nieuws

Slimme bril licht op bij binnenkomend bericht

Je smartphone uit je broekzak nemen om te zien welke melding je hebt ontvangen is zo vermoeiend. Zou het niet eenvoudiger zijn om een bril te dragen die met gekleurde lampjes in je ogen schijnt wanneer je een sms krijgt?

In de niet aflatende zoektocht naar methodes om onze peperdure smartphone toch maar niet uit onze broekzak te moeten nemen wordt geen draagbaar item over het hoofd gezien.

Horloges zijn voorlopig het toestel naar keuze om meldingen van je telefoon door te geven, maar na de smartwacht lijkt nu ook de tijd van de smartglasses aangebroken.

[related_article id=”161563″]

Matilde stelde op CNET Japan’s live 2014 Event de Fun’iki bril voor. De bril verbindt met je smartphone via wifi en is voorzien van drie ledlampjes boven elk brilglas. De ledlampjes geven licht of knipperen in verschillende varianten van rood, groen en blauw. Je kan elke mogelijke manier van knipperen koppelen aan een melding van je telefoon. Denk aan een zachte blauwe gloed bij het krijgen van een sms, of een hevig knipperend rood alarmspektakel wanneer je schoonmoeder belt.

Volgens de ontwikkelaars zijn de notificaties niet gelimiteerd tot sms"en of telefoontjes, de bril zou erg eenvoudig werken met apps van derden. Via een bijgevoegde app kan je de notificaties en kleuren instellen, en kiezen tussen verschillende lichtmodi zoals disco en party. Omdat licht niets is zonder geluid zitten er ook luidsprekers in de bril ingebouwd. De discobril moet twee dagen meegaan op één batterijlading, en opladen doe je via micro-USB.

De bril zal later dit jaar op de markt verschijnen en zal omgerekend ongeveer 110 euro kosten, weet Engadget. Wie permanent in een fuifzaal wil leven zal dus nog even geduld moeten hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business