Nieuws

Echt vernieuwende schermen voor de toekomst

Met Sharps nieuwe Free-Form-technologie krijgt het gebogen scherm een heel nieuwe betekenis. De schermen van de toekomst?

Display-technologiebedrijf Sharp stelt een nieuw type scherm voor: het Free-Form Display, dat ze binnenkort in productie willen nemen.

De technologie zou de vorm van onze toekomstige elektronica wel eens drastisch kunnen beïnvloeden. We zagen recent al een aantal ongebruikelijke vormen in schermen, zoals de gekromde Samsung Gear Fit en het ronde scherm van de Moto 360, die binnenkort gelanceerd wordt.

Met Sharps nieuwe technologie worden echter heel andere zaken mogelijk, zoals je op de foto"s kan zien. De meeste schermen vandaag integreren namelijk de meeste bedrading in de bezels eromheen, waardoor de meeste toestelbouwers kiezen voor rechthoekige vormen. Sharps systeem verspreidt die bedrading over heel het display, waardoor zowel erg dunne schermrandjes als uitzonderlijke vormen mogelijk worden.

Het bedrijf richt zich met zijn voorbeelden in eerste instantie op infotainmentsystemen in auto"s. Zo zou een scherm op maat gemaakt kunnen worden van de andere dashboard-elementen, of een kromming hebben waardoor het naadloos in het dashboard past.

Het bedrijf voegt er nog aan toe dat dezelfde technologie ook meer dan bruikbaar zal zijn voor kleine toestellen, zoals wearables. Of misschien zelfs een niet-rechthoekige smartphone? Sharp wil zich niet vastleggen aan een bepaalde tijdslijn, maar zegt "zo snel mogelijk" met massaproductie te willen beginnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business