Nieuws

Android en Windows Phone voegen killswitch toe aan smartphones

Google en Microsoft gaan een killswitch toevoegen aan de volgende versie van hun mobiele besturingssystemen. Dit verhoogt de veiligheid van de consument.


Apple heeft de iPhone 5S al voorzien van een killswitch.

Microsoft en Google hebben een overeenkomst getekend met de procureur-generaal van New York om een killswitch toe te voegen aan de volgende versies van Windows Phone en Android.

Eric Schneiderman, de procureur-generaal, heeft donderdag een rapport vrijgegeven als onderdeel van het Beveilig Onze Smartphones-initiatief van zijn kantoor. In de tekst, die het belang van een killswitch om gegevens te beschermen gedetailleerd weergeeft, staat te lezen dat beide bedrijven de optie opnemen in hun mobiele besturingssystemen.

[related_article id=”161452″]

Discussie
De killswitch was de afgelopen maanden vaak het onderwerp van gesprek. Veel staten in Amerika hebben discussie gevoerd of de killswitch toegevoegd moet worden aan smartphones. 

Californië was in eerste instantie bijvoorbeeld tegen de functionaliteit, die je smartphone uitschakelt wanneer hij gestolen wordt, maar kwam in mei op andere gedachten en keurde het voorstel toch goed. Dat houdt in dat elke smartphone die gekocht wordt in die staat moet beschikken over een actieve killswitch.

Bewijs dat het werkt
Het Beveilig Onze Smartphones-rapport citeert Apple als bewijs dat de functionaliteit werkt. Vorig jaar al voegde het bedrijf de killswitch toe aan zijn iPhone zodat de eigenaar van afstand alle data en gegevens kan wissen mocht de situatie daar om vragen. Alleen al in New York City is volgens Schneiderman na de verandering het aantal diefstallen van Apple-producten met 19 procent afgenomen.

Het onderzoek neemt ook Samsung als voorbeeld. Dat bedrijf had een jaar geleden nog geen killswitch in zijn producten zitten. Terwijl het weghalen van Apple-producten afneemt, is het aantal diefstallen voor Samsung-producten in New York juist met 40 procent toegenomen. Inmiddels heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf ook een killswitch toegevoegd, maar uit het verslag is niet op te maken of dit heeft geleid tot een afname van diefstallen.

Het is niet duidelijk wanneer Android en Windows Phone de switch precies toevoegen aan het besturingssysteem. Zodra dat klaar is beschikt bijna elke beschikbare smartphone op de markt over een functionaliteit die volgens Schneiderman ten goede komt aan de consumentenveiligheid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business