Nieuws

App die alleen Yo zegt is nu al gehackt

Yo, de gratis app waarmee je een Yo naar je vrienden kan sturen, is gehackt. Door de hack worden onder meer de telefoonnummers van alle gebruikers zichtbaar.

De hype rond Yo woedt verder, al  is de reden waarom de app nu in de belangstelling staat, waarschijnlijk niet zo interessant voor de makers. Een student van Georgia Tech claimt dat hij, samen met zijn twee kamergenoten, de app heeft gekraakt. Dat bericht de website Techcrunch.


(Beeld: Instagram/stephzibi)

Met de kraak is het mogelijk om achter het telefoonnummer van elke Yo-gebruiker te komen en Yo’s te spoofen (valselijk te doen alsof ze van iemand anders komen). Yo-gebruikers kunnen nu ook gespamd worden en kunnen, via pushnotificatie, eender welk tekstberichtje ontvangen.

[related_article id=”161920″]

Privacy-probleem
Yo zelf bevestigt dat het met “veiligheidsproblemen” kampte, maar die zouden ondertussen opgelost zijn.

Voor een berichtendienst die enkel een “Yo” stuurt is die spoofing misschien nog niet zo heel erg, maar het feit dat je gebruikersnamen en telefoonnummers kan linken kan een serieus privacy-probleem zijn voor mensen die hun echte naam op de dienst gebruiken. Eerder kampte ook de berichtendienst Snapchat al met soortgelijke problemen.

Rick Astley
Ondertussen lijkt er trouwens al een tweede hack te zijn opgedoken op. Deze video op Vine laat een Yo-bericht zien dat niet het Yo-geluidje maakt, maar een stukje uit Rick Astleys Never Gonna Give You Up speelt. “Ik denk dat Yo kapot gedaan heb”, zo schrijft gebruiker Hako laconiek.

Het lijkt ook erg gemakkelijk om namen van bekendheden te claimen op Yo. Deze gebruiker heeft bijvoorbeeld de naam van Tesla-CEO Elon Musk aangenomen.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business